4 Dimenzió Online

Interaktív irodalmi portál Dány

Okosságok, bölcsességek, idézetek, jópofa mondások...

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől” (Peter T . McIntyre)

Sági Erzsébet  Sági Erzsébet  2011.június 30.  10:20

Kedves Gabiga... Olvasás közben döbbentem rá, hogy ez a fenti idézet akár rólam is szólhatna. Sokszor vagyok bizonytalan, és gyakran félek a tévedés lehetőségétől.

... Pedig, ha az első intuícióra hallgatok, akkor mindig a jó megoldást/választ/szót találom meg. Persze az ember olykor okoskodik, a szív helyett észérvekkel próbálkozik. Na, akkor szoktam kisiklani.:)

Gabiga! Úgy gondolom, nagyon hasznos, és segítséget adó hely az Okosságok. Gratulálok neked kigondolásáért, és nagyszerű működtetéséért is. Szeretettel, Erzsébet.

Megtekintések: 29220

Válasz hozzáadása

Válasz erre a témára


Az emlékezet táguló hézagait fantáziával tölti ki az ember. Amikor azonban már a fantázia is elfogy, megroggyant toronyként dől össze a múlt.

Az EU tagállamok közül majdnem minden ország javított helyzetén az első időszakhoz képest. Egyedül Magyarországon látható távolodás az osztrák szinttől: míg 2006-2010 között az osztrák szint 41 százaléka volt a korrupció kontrollja, addig 2011-2019 között már csupán 37 százaléka. Magyarországnál már Románia is tisztább ezen a téren.

A korrupció a diktatúrák rejtőzködő jelensége, nem a nyílt demokráciák vívmánya.

Véletlenül néztem bele az M4-en egy U21-es Európa bajnoki focimeccsbe. A németek már 1:0-ra vezettek fiataljaink ellen nagy múltú koronázó városunkban, Fehérvárott. Az ellenfelek röpke tíz perc alatt lazán rúgtak még két gólt. A válogatott magyar ifjoncok úgy bukdácsoltak és szédelegtek a pályán, mint anno a recski rabok a bányában. Mintha évekig csupán száraz kenyéren és pocsolyavízen senyvedtek volna a kőfejtőben. Szerencsétleneknek még kapura rúgni sem maradt erejük.
Nem bírták a németek begyakorolt, gyors adogatásait és 60 perc után nagyon elfáradtak  – nyilatkozták. A hivatásos mentegetők pedig rögtön hozzátették: sajnos hat kerettag is hiányzott a pályáról, mivel ők koronavírusosak lettek.
Ha jól számolom, ez 25 %-os arány. Milyen életet élhetnek ezek a gyerekkoruk óta jóllétben és támogatásban dúskáló profi sportolók, hogy ennyire fertőződnek? Ha mi, gyengén fizetett és folyton lehúzott munkavállalók kapnánk el ilyen mértékben a vírust, működne még egyáltalán az ország?  
Enervált, motiválatlan, botlábú surmóink viszont fád képpel égetik a melósok pénzét, ahogyan azt nagybecsű elődeik is tették az elmúlt harminc évben.

Csöbörből vödörbe
Még jó, hogy nem hittük el, hogy hamarosan egy magyar faluban ugyanolyan életet lehet élni, mint a fővárosban és elköltöztünk. Jó megérzés volt, most olvasom ugyanis:
A Magyar Falu helyett a Modern Városokra kell a pénz

Van egy közel 21 milliárd forintot érintő átcsoportosítás a kormányhatározatban, amely számos minisztériumot érint. A pénz nagy része a Gazdaságvédelmi alapon belül mozog: 16,3 milliárd forint a Magyar Falu Programból a Modern Városok Programba kerül át.

RSS

Születésnapok

Nincs ma születésnapja senkinek

LINKAJÁNLÓ

Textil Galéria
Linképítő

Interaktív irodalmi alkotó portál Dány. Versek, novellák, publicisztikák, verses videók, hangosversek. Kortárs szerzők válogatott művei.

© 2021   Created by Czinege László (tokio170).   Működteti:

.  |  Használati feltételek