4 Dimenzió Online

Interaktív irodalmi portál Dány

Okosságok, bölcsességek, idézetek, jópofa mondások...

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől” (Peter T . McIntyre)

Sági Erzsébet  Sági Erzsébet  2011.június 30.  10:20

Kedves Gabiga... Olvasás közben döbbentem rá, hogy ez a fenti idézet akár rólam is szólhatna. Sokszor vagyok bizonytalan, és gyakran félek a tévedés lehetőségétől.

... Pedig, ha az első intuícióra hallgatok, akkor mindig a jó megoldást/választ/szót találom meg. Persze az ember olykor okoskodik, a szív helyett észérvekkel próbálkozik. Na, akkor szoktam kisiklani.:)

Gabiga! Úgy gondolom, nagyon hasznos, és segítséget adó hely az Okosságok. Gratulálok neked kigondolásáért, és nagyszerű működtetéséért is. Szeretettel, Erzsébet.

Megtekintések: 29430

Válasz hozzáadása

Válasz erre a témára

"Az ember mindenhez képes alkalmazkodni, ha tudja, mi vár rá. A reménytelen vergődés, az őrjíti meg az embereket." - Robin Cook

Vettem egy spirál, kockás füzetet 940 Ft-ért. Belelapozva eszembe jutott néhány ismerősöm, akik valamivel olcsóbban árulják új kötetüket.  (...)

"Minél nehezebb kibontani egy csomagot, annál kevésbé érdekli az embert, hogy mit talál benne." - Stephen King

"Az őszinteség az egyszerű emberek luxusa." - Philip Kindred Dick

A tudás hasznos, bárhonnan származik.

"A bátorságot a legváratlanabb helyeken szokta megtalálni az ember. (...) Ne hagyj fel a reménnyel!" - John Ronald Reuel Tolkien

"Ebül szerzett pénz nem hoz szerencsét." - Stephen King

"Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre." - József Attila

Gondolkozzon el a következményeken, aki idöt talàl rà:

„a Társadalom egyensúlyának elve, az egyenlőséget hangoztatja, míg a valóságban beéri a tolerancia határával. Látszólag, a társadalom összeomlása felé haladunk.”   G.F.

 

Kedves Gérard, a társadalom is a hazug bürokrácia hierarchikus útját járja. Csak a felépített piramis megmentése a cél, amihez már a sokadik regiment csodálkozó szemű „kicsi huszárát” döngölik agyagba.

A kutyán kívül a könyv az ember legjobb barátja. A kutyán belül viszont túl sötét van az olvasáshoz.
(Felvilágosult ebtartó.)

"Az emberi lélekben mélyen gyökerezik a tévelygés; nincs hősibb feladat, mint akár csak a legparányibb igazságot is diadalra vinni."  Emile Zola

RSS

Születésnapok

Mai születésnapok

LINKAJÁNLÓ

Textil Galéria
Linképítő

Interaktív irodalmi alkotó portál Dány. Versek, novellák, publicisztikák, verses videók, hangosversek. Kortárs szerzők válogatott művei.

© 2021   Created by Czinege László (tokio170).   Működteti:

.  |  Használati feltételek