4 Dimenzió Online

Interaktív irodalmi portál Dány

Okosságok, bölcsességek, idézetek, jópofa mondások...

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől” (Peter T . McIntyre)

Sági Erzsébet  Sági Erzsébet  2011.június 30.  10:20

Kedves Gabiga... Olvasás közben döbbentem rá, hogy ez a fenti idézet akár rólam is szólhatna. Sokszor vagyok bizonytalan, és gyakran félek a tévedés lehetőségétől.

... Pedig, ha az első intuícióra hallgatok, akkor mindig a jó megoldást/választ/szót találom meg. Persze az ember olykor okoskodik, a szív helyett észérvekkel próbálkozik. Na, akkor szoktam kisiklani.:)

Gabiga! Úgy gondolom, nagyon hasznos, és segítséget adó hely az Okosságok. Gratulálok neked kigondolásáért, és nagyszerű működtetéséért is. Szeretettel, Erzsébet.

Megtekintések: 29430

Válasz hozzáadása

Válasz erre a témára

Ha fehérjére lenne szüksége, Bear Grylls még Chuck Norrist is meg tudná enni.  (Ez nem vicc.)

A művészet kilencvenkilenc százalék szorgalom, egy százalék tehetség.

Ezt valaki,

valahol,

valamikor mondta,

de, hogy ki, mikor és hol,... arról foggggalmam sincs.

"Úgy tékozoltuk bolygónk természeti kincseit, a levegőt és a vizet, mintha nem lenne holnap, s így már nem is lesz." - Kurt Vonnegut

„Mindent ki lehet magyarázni, épp úgy, mint az ellenkezőjét. Az igazságot, nem egy álláspontban, hanem az ellentétes vélemények megnyilvánulásának összességében ésszerű keresni.

Félig üres vagy félig tele?  Attól függően, hogy a palackot, alulról vagy felülről nézzük, a valóság, két ellentétes, de felfogható álláspontba ütközik.”  G. F. 

"Ha nem mászol bele a politikába, majd a politika mászik beléd." - Gabriel Garcia Márquez

"Az, hogy készített egy honlapot, nem több, mint integetni valakinek a sötétben: csak az integető tud róla, hogy szeretne valamit." - J.C. Levinson

“A liberális demokráciát, elkerülhetetlen egyenlőtlenség kíséri, mely előnybe részesíti, az osztályérdekek fogalmát a közérdekkel szemben, ezzel kiszolgálva a többséget a kisebbség érdekeinek.”   G. F.

"Kötelességünk, hogy a világot jobbá formáljuk annál, mint amilyennek találtuk. Mert megeshet, hogy utánunk már meg sem találják." Szilvási Lajos

"A kalandoknak megvan a maguk helye és ideje (...), de sok minden szól a rendszeres étkezés és a fájdalommentes élet mellett." Neil Gaiman

Annyit ér az igazság, ahány barátot szerez neked. - Huguette de Broqueville

Amíg az emberi populáció jórészt szegény, elemi bűnözésnek számít az is, ha valaki állami állásból, spekulációból, bennfentes információszerzésből milliókra tesz szert, netán egy filmszerepért tízmillió dollárt kasszíroz.
Akinek már régóta jól megy, annak nem árt a nélkülözés vadvizén raftingolni, hiszen kifejezetten izgalmas és költségmentesen karcsúsít.

Áthelyezett hozzászólás
Paszternák Éva:


"Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik, amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét." - Hioszi Tatiosz

RSS

Születésnapok

Mai születésnapok

LINKAJÁNLÓ

Textil Galéria
Linképítő

Interaktív irodalmi alkotó portál Dány. Versek, novellák, publicisztikák, verses videók, hangosversek. Kortárs szerzők válogatott művei.

© 2021   Created by Czinege László (tokio170).   Működteti:

.  |  Használati feltételek