4 Dimenzió Online

Interaktív irodalmi portál Dány


Mottó (idézet barátom leveléből): 
"Most  meg azt kérdezzük magunktól:  miért van az, hogy
- a  gyerekeknek nincs lelkiismeretük,
-  miért nem tudják, mi a jó és mi a rossz,
- és  miért nem zavarja őket, ha idegeneket ölnek, akár osztálytársaikat, vagy   önmagukat?

        Valószínű,  ha hosszan és elég keményen elgondolkodunk ezeken, lehet, hogy végül is  rájönnénk. Úgy vélem, nagy része van ebben, annak, hogy 'AZT ARATJUK, AMIT  ELVETÜNK".


Kedves Barátom!

Így van ez - bizony. Egyre több emberből hiányzik a lelkiismeret. Nem tudja - sajnos - számtalan társuk megkülönböztetni a jó dolgokat a rosszaktól. Ezért is válhat  esetenként némely vita parttalanná.
Amikor a szemenszedett hazugságok nagyobb súllyal szerepelnek egy-egy felvetésben, mint az alapigazságok, olyankor léket kap a morál. Így aztán nem is csoda, ha egyre mélyebbre süllyedünk a kifulladásig tartó, elkeseredett vitákban, csatározásokban.
No, persze az emberiséget mindig is megkísértette a viszály, a háború, a csalás, a cselszövés, az intrika, a csúsztatás, a divathóbort, a pillanatnyi előnyszerzés és a ravasz kapzsiság szelleme. Nem mindegy azonban, hogy e rút szellem által hurcolt romboló, káros (kóros) tulajdonságokat milyen mértékben engedjük magunkba szivárogni.

Bíznunk kell abban, hogy mindannyiunk környezetében előbb-utóbb helyükre kerülnek a valós értékek, az igazság stabil tőkesúllyá válik, és irányt vesztett, szédelgő hajónk belátható időn belül egyensúlyra lel.
Addig azonban még a régi magvakat muszáj felhordanunk a hajóderékból, amik persze - hiába is tagadnánk - beteges hazugságokkal génkezeltek.

Karácsony felé közeledve reményt, nyugalmat, békességet és egészséges harmóniát kívánok neked:

László

Megtekintések: 579

Írjon hozzászólást

A hozzászóláshoz tagja kell hogy legyen a 4 Dimenzió Online –nak.

Csatlakozzon a 4 DIMENZIÓ ONLINE-hoz!


ALAPÍTÓ
Hozzászólások - Czinege László (tokio170) által a December 12, 2012-on 6:50pm-or

Köszönöm a kedves kommenteket!
Áldott ünnepeket kedves barátaim!


ALKOTÓ
Hozzászólások - csabaiandy által a December 12, 2012-on 9:04am-or

Áldott ünnepeket, olyan igazit! szeretettel


ALKOTÓ
Hozzászólások - timetour által a December 10, 2012-on 9:17pm-or

Kedves László!

mondhatnám: "Na ja"- ezzel igazat adhatnék neked. legalábbis részben.

én bízom a gyerekekben, magunkban: felnőttekben, öregekbe - bocs, csak én vagyok öreg - már kevésbé... mert sok mindent tehettünk volna. 

leginkább azokba a kicsikbe, köztük fogyatékos gyerekekbe bízom, akik otthonokba nevelkednek, és sok szeretetet kapnak, önzetlenül, olyan alulfizetett pedagógusoktól, akiket most állásvesztés fenyeget. nekik, a kicsiknek kell megmutatniuk. a gyerekeket meg az utca? ha hívő lennék, mondanám, azért sújtotta valaki őket szenvedéssel, csak mondanám: "azér' van ez, mert nagyon szereti őket". de én inkább abba bízom, ha ezek a gyerekek felnőnek, emlékeznek majd arra, hogy bántak velük, akik szerették őket, és arra is, miként bánt el velük annak idején az "adminisztráció". és vigyáznak majd arra, hogy ez többé senkivel se forduljon elő.

bocs, ha kicsit zavarodottan adtam elő.

time


ALKOTÓ
Hozzászólások - Bátai Tibor által a December 10, 2012-on 9:02pm-or

Kívánom, legyen igazad, kedves Lászó.

Bensőséges ádventi napokat kívánok!


ALKOTÓ
Hozzászólások - Paszternák Éva által a December 10, 2012-on 8:32pm-or

Lassan már a szimpla kijelentés is hazugságot hordoz, még akkor is ha tulajdonképpen semi tétje az egésznek. Fura egy világot élünk, csak azt nem értem, ha ilyen sokan vagyunk akik szeretünk szeretni, miért nem változik semmi??? Illetve csak romlik a helyzet, de én sem adom fel kedves László! 

Áldott ünnepei készülődést kívánok én is. 

Születésnapok

Nincs ma születésnapja senkinek

LINKAJÁNLÓ

Textil Galéria
Linképítő

Interaktív irodalmi alkotó portál Dány. Versek, novellák, publicisztikák, verses videók, hangosversek. Kortárs szerzők válogatott művei.

© 2021   Created by Czinege László (tokio170).   Működteti:

.  |  Használati feltételek