4 Dimenzió Online

Interaktív irodalmi portál.

FIGYELEM!

  • Ez a legkorábbi téma. Az újabb posztokhoz lefelé görgetve, és visszalapozva juthatsz el (ez sajna minden fórum topikunkban így van).
  • Új beküldést a bevezető téma alatti ablakban adhatsz hozzá.
  • Megjegyzést pedig mindig az adott írás alatti VÁLASZ linkre kattintva küldhetsz.

 

**************************************************************************************

ÉLETMÓD DIMENZIÓ 

Frissítve: 2012. 04. 16

Egy időben nagyon sokat rágógumiztam, fogkrémmel és (gyógy)tea (!) édesítésére használt szerrel is rengeteg aszpartmant vittem be a szervezetembe.
Amíg nem jöttem rá a szer káros hatására - nem néztem tüzetesen utána -, nem értettem ízületi betegségem,  és a néha-néha rám törő homályos látás okát, ami éjszakában dolgozóként már kifejezetten veszélyessé vált.


Nos, amióta odafigyelve kerülöm az aszpartam bevitelét, azóta a látásproblémáim teljesen megszűntek, az ízületi betegségem pedig visszafejlődni látszik. Jobb kezem, amit az ing ujjába sem tudtam segítség nélkül beledugni, mostanra a derekam felső részéig hajlik.

Frissítés:
Sajnos - valószínűsíthető, hogy egy eltitkolt aszpartamforrás hatására 2 év után kiújultak ízületi problémáim. Egészséges táplálkozásom, és káros szenvedélyektől mentes életmódom ellenére gyomor és nyombélfekélyem keletkezett. Mindez meglepetésként következett be a Mikulás és karácsony környéki "dőzsölésben", kb. másfél kg szaloncukor elfogyasztását követően...

...de nézzük csak, "mit is ír a hogyishívják"!?Az aszpartam-titok

A hétköznapi emberek célirányos aszpartam-mérgezése a nyolcvanas évek óta jól őrzött titok. Számos kutatás és a tapasztalatok egyértelműen kimutatták mérgező és betegségeket előidéző hatását. Az aszpartam egy veszélyes adalékanyag, ami a testbe kerülve rákkeltő anyagokra bomlik, és elmegy modern kori horrornak, amit odabent művel.

Vajon miért nem lehetett hallani erről eddig?

A diéta-ipar is egy dollármilliárdos üzlet. Az ember azt gondolná, hogy a könyvek szerzői, vagy az élelmiszer ipari cégek húzzák a nagy hasznot belőle. És nem. Persze nekik sem megy rosszul, de a játszma igazi nyertese a gyógyszeripar. Hogy hogy jön a gyógyszer az aszpartamhoz? Egyszerű. Egy gyógyszercég kutatója fedezte fel véletlenül az aszpartamot, egy fekély elleni szerrel való kísérletezés közben. A cég pedig a G.D. Searle, aki gyógyszergyártó létére képes volt 28 millió dolláros veszteséget elkönyvelni, és több száz, a gyógyszereik miatti káros mellékhatások ügyében indított pert elveszteni. Ugye, milyen megbízhatónak tűnnek?

A Searle egyik leányvállalatát végül a Monsanto vásárolta meg, és NutraSweet néven dobta piacra az édesítőszert.
Izgalmuk érthető volt, hiszen ez a szer több százszor édesebb a cukornál, fillérekbe kerül előállítani, és a diéta-nemzet minden ilyenre vevő. A probléma ott kezdődött, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal, az FDA nem óhajtotta engedélyezni a felhasználását, lévén az anyag bizonyítottan rákkeltő, és az idegeket is károsítja. Később valahogy eltűntek a vizsgálati dokumentumok, a kísérletekhez használt egerek nem voltak hozzáférhetőek boncolásra, és a kormányhoz eljuttatott dokumentumokban már csak néhány homályos következtetés szerepelt. Ennyi elég is volt a frissen megválasztott Reagan elnöknek, aki beiktatása másnapján(!) leváltotta az FDA addig tiltakozó elnökét, és Arthur Hayest ültette a helyébe, aki azonnal felülvizsgálta a “túl szigorú” megkötéseket, és engedélyezte az aszpartam használatát a száraz élelmiszerekben.

Nem sokkal később elindult az a rémálom, ami a mai napig nem hajlandó alábbhagyni. 1992-re a Nutra-Sweetnek már engedélye volt az aszpartam üdítőitalokban és gyerekvitaminokban való felhasználására, szerződést kötöttek a Coca-Cola és a Pepsi céggel, mint a cégek kizárólagos aszpartam-ellátója, és az FDA ekkor fogadta el a NutraSweet kérvényét az aszpartam nagy mennyiségű, szabad forgalomba hozataláról.

Ekkoriban kezdődött, hogy emberek megmagyarázhatatlan betegségekkel, tünetekkel fordultak orvoshoz, és a tudomány széttárta a karját: nem tudtak rájönni, mi okozza a bajt. Az aszpartam mellékhatásai lehetnek fokozatosak, vagy azonnali reakciók is. Dr. Lendon Smith amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartam káros mellékhatásaitól, de fogalmuk sincs, hogy a gyógyszerek, kezelések és gyógynövények miért nem enyhítik a tüneteiket.
Több, mint 90 mellékhatást tulajdonítanak az aszpartam fogyasztásának.

Hihetetlennek tűnik, ugye? Pedig sajnos igaz! Vedd tudomásul! Mi adjuk be a gyereknek a rágóval, üdítőitallal!
Hogy képes egyetlen vegyi anyag ekkora kárt okozni? Az aszpartam a vérbe kerülve lebomlik, és így képes keresztülutazni az egész testen, és bármilyen szövetbe lerakódni. A ciklamáttal vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (faszesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá változik.
A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő. További összetevői, a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.

A hatás feltűnés mentes ,ergo apránként öl. Aztán bizonyítsd be, ha tudod…Ha mégis megpróbálnád, “védelmed érdekében” a legtöbb termékre rá is íratják, hogy “fenil-alanin forrást tartalmaz…”Ja… hogy a fenil-alanin forrásról nem idegméregre asszociáltál?
Hááát…. A te bajod. Miért nem tájékozódtál? Törvényileg ez által támadhatatlan. Mindenki jól jár, a fogyasztókat leszámítva.

Emlékezz az USA volt külügyminiszterének, Robert McNamara sajtónyilatkozatára: “Drákói intézkedéseket kell foganatosítaniuk a népesség lélekszámának csökkentése céljából, ha kell, a lakosság akarata ellenére. A születési arányszámok csökkentése elégtelennek bizonyult, ezért a halálozási rátát kell növelnünk. Hogyan? Csakis természetes eszközökkel: Éhínséggel és betegséggel.” Most már tudsz róla! Van választásod, hogy részt veszel vagy sem ebben az embertelen és burkolt népességszabályozási programban… Gondolj szeretteidre!!!

Ha a később felsorolt mellékhatásokból többet is észleltél már magadon, esetleg fizikailag megmagyarázhatatlanul gyengülsz, azonnal tedd le a diétás kólát. És ha még semmilyen reakciót nem észleltél, azon szerencsések közé tartozol, akik visszafordíthatatlan károsodások nélkül úszhatják meg az eddigi aszpartam-fogyasztást, már amennyiben egy életre elfelejted az ezzel édesített élelmiszereket.
És ez nem vicc. Az FDA-hoz mindössze néhány év alatt több, mint tízezer NutraSweet-tel kapcsolatos panaszbejelentés érkezett, amely az összes beérkező panasz 80 százalékát tette ki. Ennek ellenére az Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal semmit nem tett annak érdekében, hogy tájékoztassa a közönséget, akik egyértelműnek gondolják azt, hogy ha egy termék agyon van reklámozva, az csakis egészséges lehet.

Az aszpartam ellenesek elnöke szerint: “Az aszpartam az egyetlen olyan génmanipulált termék, amelyről tényleges bizonyítékaink, világos nyilvántartásaink és esettörténetek vannak, melyek azt bizonyítják, hogy tömegbetegségeket és halált okozhat.”

Valószínűleg nem véletlen, hogy a gyógynövényből nyert és teljesen ártalmatlan szteviát, mint elterjedt versenytársat viszont betiltották jó időre az Egyesült Államokban. Épp pár hónappal az előtt, hogy a NutraSweet, mint asztali édesítő forgalomba került volna. És talán az sem véletlen, hogy Új-Zélandon ma már tiltott adalékanyagnak számít az aszpartam. Hogy miért nem mindenhol? Szenzációs PR-úthengert vezet a NutraSweet. Nagyon meggyőzőek, és ahol az aszpartam ellen szólók felütik a fejüket, ők megjelennek, és elhiteltelenítik a forrást. Azért a több milliárdért évente… Szerencsére az Egyesült Királyság és az Európai Unió is elfogadta azt a javaslatot, hogy végezzenek független kutatásokat az aszpartam biztonságos” mivoltával kapcsolatban. Mintha már benne is lenne a válasz..
Ha ez mind hihetetlennek is hangzik számodra, biztos, ami biztos” alapon azért olvasd el a címkét, és légy résen mindennel, ami “light”, mert aki cukormentesen szeretne táplálkozni, lépten-nyomon csak aszpartamba botlik.
Engedd meg szeretteidnek, hogy eldöntsék saját maguk, mit választanak.
Néhány tipikus termék, amit ezzel édesítenek: szénsavas és rostos üdítőital, joghurt, fagylalt, reggeli készítmények, pezsgőtabletta, sportital, gyerekvitamin(!), lekvár, szinte minden rágógumi, diabetikus termékek, és maguk az édesítőszerek (kevés kivétellel): folyékony, tabletta, kristályos és por variációkban.

Az aszpartam néhány mellékhatása:

látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, agresszió, álmatlanság, fóbiák, szapora szívverés, légzési nehézségek, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, a haj elvékonyodása, hajhullás, hirtelen súlyvesztés, fokozatos súlygyarapodás, fájdalmas vizelés túlzott szomjúság, bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, ízületi fájdalmak, és még sokáig sorolhatnánk… ”


Forrás és bővebb információ:
dorway.com
lowcarb.hu

 

Megtekintések: 4915

Válasz hozzáadása

Válasz erre a témára

'a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek.'
Na, ne! Ez tényleg rémálom!

A fenil-alanin és az aszparaginsav két esszenciális aminosav a 20 közül, amelyek minden egyes élő szervezet minden egyes fehérjéjének alkotóelemei. Pl. az inzulin összesen 51 aminosavból áll, és ezek között van 3 fenil-alanin és három aszparagin.
Az fenti kijelentés igazságértéke egyenlő azzal, mintha azt állítaná valaki, hogy az anyatej mérgező, vagy hogy a cukor keserű.
Egy ilyen kijelentés nem lehet tévedés, csakis rosszhiszemű félrevezetés.
Én éppen erről beszéltem, a net mérgező hatásáról, mert ha már valaki le tudja írni helyesen ezeket a cifraságokat, az biztosan tudja is, hogy mik ezek, és nem tévedésből írja azt, hogy az aminosavak mérgezőek.

Egy tudományos cikk higgadt, precíz kijelentéseket kell tartalmazzon, és tényekkel, adatokkal kell alátámassza a mondandóját, valamint kell tartalmazza a megfelelő könyvészeti hivatkozásokat, kutatási időt és helyet.
Ha a stílusa pamfletre emlékeztet, olyan szavakat használ, mint: borzalom, elképzelhetetlen, kétségbeejtő, rémálom, megmagyarázhatatlan, stb. azt úgy kell olvasni, mint pamfletet, nem szabad hitelt adni neki.

"Az aszparaginsav és a fenilalanin valójában két ártatlannak tűnő fehérje, amely sok élelmiszerben előfordul. Csakhogy jól tudjuk, hogy az aminosavak önállóan adva egészen más hatásúak: sok ember triptofánt szed altatónak, mert ez a szerotonin előanyaga, mások L-theanint nyugtatónak, mert ebből a gátlóneuronok GABA nevű ingerületátvivő anyaga szintetizálódik, megint mások tirozint szednek, mert az a dopaminszintet emeli, és hatásos depresszív tünetek ellen. Az aminosavak izoláltan tehát egészen másként hatnak, mint a táplálék részeként arányosan fogyasztva. Az aszpartam egyik fő alkotórésze, az aszparaginsav az agyban idegi izgalmat kiváltó ingerületátvivő anyag, pl. a frissítőként ajánlott Reergin tabletta is ezt tartalmazza. Egy Reergin tabletta 133 mg aszparaginsavat tartalmaz, s napi két ilyen tabletta az élénkítő hatáson túl már felszínes alvást eredményezhet. Aszpartamból napi 40 mg/testsúly kg, azaz pl. egy 60 kilós embernél 2400 mg engedélyezett. Azt gondolnánk, ez nagyon sok. A mérések szerint felnőtt diétázók aszpartam fogyasztása lehet ennyi. Egy liter diétás üdítő 600 mg aszpartamot tartalmaz! A 2400 mg ötven százaléka aszparaginsav, ekkora mennyiség megfelel annak, mintha valaki 10 Reergin tablettát venne be naponta. A Reergin gyártója ezt már súlyos gyógyszerabuzusnak tekintené, hisz maximum 5 tablettát ajánlanak, míg tehát ugyanezt az aszpartam révén az engedélyező hatóságok szerint nyugodtan fogyaszthatjuk. A fenilalanin az idegrendszerben szintén aktív fehérje, olyannyira, hogy ha valakinek hiányzik hozzá a lebontó enzimje (ez a fenilketonúria), akkor súlyos idegrendszeri károsodást szenved. A fenilalanin átalakulása során növeli a dopamin és noradrenalin szintjét, s az aszparaginsav hatásához hasonlóan elképzelhetjük, mi mindent okozhat az idegrendszerben, ha hirtelen nagy mennyiségben ilyen erős stimuláló anyag jut az agyba. Így mind az aszparaginsav, mint a fenilalanin idegrendszeri izgalmi tünetekhez vezethet, nagy mennyiségben idegméregnek tekinthetők. Az idegmérgek lényege, hogy vagy megbénítják az agysejtek működését, vagy kóros hiperaktivitásra késztetik őket. Egy korai biztonsági vizsgálat során hét majommal aszpartamot etettek hosszú időn át. Egyikük elpusztult, ötüknél pedig generalizált epilepsziás rohamok jelentkeztek. Világos, hogy az ilyen állatkísérletekben jóval nagyobb adagot adnak, mint amennyit az ember elfogyasztana. Azonban az extraadagok egyfajta nagyítóként megmutatják, mi történik kicsiben. Patkányoknál aszpartam hatására agydaganat alakult, és a statisztikák azt mutatják, hogy az aszpartam 1983-as forgalomba hozatala után ugrásszerűen (10%-kal) megnőtt az amerikai lakosság körében az agydaganatok száma."

Forrás: Szendi Gábor - író, pszichológus

A megetetett társadalom


Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!


Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".


Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.
A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer.Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.


NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL!

KI-KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT MAGA ÉS A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!
Dr Hulda Clrk kutatásai:


Gombák és mikotoxinok
A penészgombáknak fontos szerepük van a természetben a halott állatok és növények lebontásában. Számunkra azonban veszélyesek, mert mikotoxinokat, rendkívül erős mérgeket termelnek, amikből egy kis mennyiség is megterheli a májat. A penészgombák minden növényen megtelepedhetnek. A gabonapelyhek és más gabonából készült ételek, tésztafélék, filteres teák, kekszek, aszalt gyümölcsök, üzletben kapható gyümölcslevek, sör, bor, nylonzacskóba csomagolt kenyerek és más pékáruk, és egyéb feldolgozott élelmiszerek gyakran szennyezettek különféle gombákkal és toxinjaikkal. Ez sajnos szemmel legtöbbször nem látható, és ízben sem érződik.
Az aflatoxin az egyik leggyakoribb mikotoxin és az egyik legerősebb méreg. Előfordul gabonában, ezért kenyér- és tésztafélékben is, diófélékben, narancslében, borban, ecetben stb. A be nem csomagolt pékárukban nincs, de a nylonzacskóba csomagoltakban igen, a nedvesség miatt. Hulda Clark aflatoxint talált rákos, májgyulladásos vagy májzsugorodásban szenvedő betegek szervezetében. Az aflatoxin egész egyszerűen megöli a máj bizonyos részeit. A máj megpróbálja semlegesíteni az aflatoxint, ez eltart kb. 2-3 hétig, majd bizonyos részei felmondják a szolgálatot. Ezért az aflatoxin hatása csak néhány hét múlva jelentkezik. Ha nem erős a mérgezés, akkor a mikotoxinnal terhelt máj C-vitaminnal hamar helyrehozható.
Az ergotoxin (az LSD is ergotoxin) is nagyon mérgező, és különleges, bizarr viselkedést, irracionális gondolkodást, hallucinációt is előidézhet.
Ezek a penészgombák gyengyítik az immunrendszert, gátolják a szervezet méregtelenítését, stb. Hulda Clark tapasztalata szerint az aflatoxin és a többi gombaméreg magas hőmérséklet és/vagy C-vitamin hatására nagyrészt semlegesítődik, ezért ő azt ajánlja, hogy a lehető legtöbb ételt otthon készítsük el, amit pedig nem tudunk és penészgyanús, azt főzzük fel, süssük át, vagy szórjuk be C-vitaminporral (aszkorbinsavval). Pl. a pörkölt mogyorót, ami gyakran penészes, először C-vitaminos vízben áztassuk egy pár percig, majd sütőben szárítsuk meg. A rizst és a tésztaféléket is érdemes először C-vitaminnal megszórni, majd azután megfőzni. Az ecetbe, mézbe is C-vitamint ajánlatos tenni. A nylonba csomagolt kenyeret szerinte nem lehet megmenteni és nem is lenne szabad megvenni, mert gyakorlatilag mind penészes.
Mérgező anyaggal szennyezett termékek
Kivonatok Hulda Clark The Cure for all Diseases című könyvéből

Hulda Regehr Clark, PhD (lásd Mérgező anyagok a betegségek hátterében) The Cure for all Diseases című szenzációs könyvéből gyűjtöttük ki a vízben, levegőben és a különféle árucikkekben előforduló legfontosabb mérgező anyagokkal kapcsolatos információkat. A rövid ismertetők és a terméklisták az író több évtizedes tapasztalatát és kutatásait tükrözik. A könyv 1995-ben jelent meg, tehát az azelőtt kapható amerikai termékekről és állapotokról van szó. A magyarországi helyzet természetesen eltérhet ettől, de így is fogalmat alkothatunk arról, hogy milyen káros anyagokkal lépünk érintkezésbe a mindennapok során.

________________________________________

Benzol
Hulda Clark szerint a legveszélyesebb oldószer a benzol. Gyengíti az immunrendszert és elősegíti az AIDS kialakulását. A benzol a csontvelőbe vándorol, ahol a T-sejtek keletkeznek, és a csecsemőmirigybe, ahol a T-sejtek programozódnak, és ezért kétszeresen káros az immunrendszerre. Hulda Clark több mint 100 HIV-es betegénél mind talált benzolfelhalmozódást, és bélmételyt (Fasciolopsis buski) a csecsemőmirigyben. A benzol hatására a métely a csecsemőmirigyben szaporodik.

Benzollal szennyezett termékek (USA)

• benzin: az ólom helyett most benzolt adnak a benzinhez
• ízesítőket tartalmazó élelmiszerek: joghurtok, zselék, cukorkák, üzleti sütemények
• olajok és növényi zsiradékok (helyette HC az olívaolajat, vajat és zsírt ajánlja)
• palackozott vizek és gyümölcslevek
• gabonapelyhek
• szódabikarbóna és kukoricakeményítő
• fagylaltok
• rágógumik • a gyógyszereknek legalább a harmada, beleértve a növényi kivonatokat is
• vazelines termékek, krémek
• szappanok, folyékony szappanok
• a vitaminok és más étrendkiegészítők nagyrésze
• síkosító zselék
• fogkrémek, még a biofogkrémek is
• ízesített kutya- és macskaeledelek
• sütemény formájú madáreledelek

A benzollal való érintkezést mindenképpen ajánlatos elkerülni. Hulda Clark szerint a testben felgyülemlett benzol eltávolításához B2-vitamint (napi pár száz mg-ot) kell szedni, és minden étkezésnél 1/8-ad kávéskanálnyi aszkorbinsavat, azaz C-vitamint.

Propilalkohol
A propilalkohol a májban, méhben, retinában rakódik le. Nem halálos, de rákkeltő. A belekben élő métely (Fasciolopsis buski), ami normális esetben bizonyos fejlődési szakaszában a szabadban levő csigákat használja köztes gazdának, propilalkohol jelenlétében a testen belül, különböző szervekben fejlődik. A propilalkoholt még propanolnak, isopropanolnak, isopropilalkoholnak is hívják. Hulda Clark minden általa vizsgált rákos beteg (több mint 500 eset) szervezetében talált isopropilalkoholt. A propilalkohol a feldolgozott élelmiszerekben, samponokban, palackozott vizekben azért fordul elő, mert az amerikai törvények megengedik, hogy az élelmiszergyártók propilalkohollal sterilizálják a gépeket, eszközöket és palackokat.

Propilalkohollal szennyezett termékek (USA)

• samponok, hajsprayek és habok
• borotválkozószerek
• kozmetikumok
• szájvizek
• egészségügyi alkohol
• bizonyos vitaminok és étrend-kiegészítők
• palackozott vizek
• koffeinmentes kávé
• fehér cukor
• gabonapelyhek
• szénsavas üdítőitalok
• gyümölcslevek

Metilalkohol (metanol)
Hulda Clark tapasztalata szerint a hasnyálmirigyben élősködő féreg (Eurytrema pancreaticum) a metanol hatására a hasnyálmirigyet használja köztes gazdának is. Az általa kezelt több mint 50 cukorbajos mindegyikénél talált ilyen férget. Ez a szarvasmarháktól jön, a húsukon és a tejükön keresztül, és csak akkor telepszik meg a hasnyálmirigyben, ha metanol is van ebben, akkor viszont ott is szaporodik. A féreg kiirtásával és a metanol kiküszöbölésével annyira helyrejöhet a hasnyálmirigy, hogy felére csökkenthető a napi inzulinadag. A metilalkohol az élelmiszerekbe valószínűleg a gyártásban használt gépekből kerül.

Metilalkohollal szennyezett termékek (USA)

• a kereskedelemben forgalomba hozott italok, a tejet kivéve: víz, üdítők, gyümölcslevek
• feldolgozott élelmiszerek
• mesterséges édesítőszerek • csecsemőtápszerek
• különböző italporok
• az inzulin, amivel a cukorbajt kezelik

Higany
A higany az egyik legmérgezőbb anyag a világon. Az agyban, gerincben rakódik le, gyengíti az immunrendszert és rengeteg betegséghez vezethet: autizmus, depresszió, krónikus fáradtság, zsibbadás, égő érzés a bőrben stb. Terhesség alatt nem szabad kicseréltetni az amalgám töméseket, mert a művelet során egy bizonyos mennyiségű higany a szervezetbe kerül, és időre van szükség, míg visszaáll a normális szint. A higany a méhlepényen keresztül a magzatot is károsíthatja.

Higannyal szennyezett termékek (USA)
• amalgám fogtömések
• eldobható pelenkák. Hulda Clark minden USA-ban kapható papírpelenkában kimutatott higanyt. Ezeket higanykloriddal fertőtlenítik, ami azután felszívódik a baba bőrén keresztül. • sterilizált vatta és géz, egészségügyi betétek
• fogselyem
• fültörlők
• cigaretták

Tallium
A higany gyakran ezzel a mérgező fémmel szennyezett. Lenyelés esetén már 0,5–1 gramm tallium halált okozhat. Hulda Clark szerint erős lábfájdalmaknál gyakran krónikus talliummérgezés van a háttérben. A tallium lábfájdalmat és gyengeséget, azonkívül kétoldali végtagbénulást okozhat. Ilyenkor először a fém fogtöméseket kell kicserélni. Az alábbi termékek nagyrésze valószínűleg azért tartalmaz talliumot, mert talliummal szennyezett higanykloriddal fertőtlenítik őket.

Talliummal szennyezett termékek (USA)

• az amalgám fogtömésekben levő higany gyakran talliummal szennyezett
• eldobható pelenkák: Hulda Clark az összes USA-ban kapható fajtában talált talliumot, ami felszívódik a baba bőrén keresztül
• sterilizált vatta, géz, kötszerek • egészségügyi betétek, tamponok
• fogselymek
• fültörlők
• papírtörlők

Ólom
Az ólom lábgörcsöt, kézzsibbadást okozhat, vesekövek kialakulásához vezethet. Hulda Clark minden általa vizsgált autista gyermek és vastagbélrákban szenvedő beteg szervezetében talált ólmot.
Az ólom cigarettákból jön. Csapvízben is előfordul, ha a vízvezetékhálózatban ólom van.
Kadmium
A kadmium ötször mérgezőbb az ólomnál. Felnőtteknél lábfájdalmakat és a vérerek görcsét okozhatja, amit a dohányzás még súlyosbíthat. Ez a jelenség a „dohányos láb” néven ismert. A kadmium a vesékben is lerakódik és magas vérnyomást okozhat.
A kadmium csapvízből jön, ha a vízvezeték-hálózatban korrodált horganyzott csövek vannak: a kadmium valószínűleg a cink szennyezőanyaga. A fémcsöveket PVC csövekkel kellene kicserélni. A kadmium régi fogtömésekben is előfordul.
Nikkel
Hulda Clark szerint nikkel jelenlétében elszaporodnak a baktériumok a húgyvezetékben, és csak ennek a fémnek a jelenlétében élhetnek baktériumok a prosztatában. Felhalmozódik a vesékben, a húgyhólyagban, prosztatában, mellékvesében, a női mellben és a fejbőrben is, és kitűnő táptalaj a baktériumok számára. A nikkel és a krómvegyületek a legrákkeltőbb fémek.

Nikkellel szennyezett termékek (USA)
• fogpótlások, hídak
• rozsdamentes acél evőeszközök: ezeknek általában 8%-a nikkel
• hidrogénezett zsíradékok (a margarin is hidrogénezett zsíradék) • cigaretták
• fém óraszíjak
• fém szemüvegkeretek
• fém ékszerek

Alumínium
Hulda Clark minden alzheimeres betegénél kimutatott alumíniumterhelést.

Alumíniummal szennyezett termékek (USA)
• alumínium edények
• alumíniumfólia
• konzervdobozok
• sütőpor (helyette szódabikarbónát lehet használni)
• páclevek
• egyes sókba alumínium szilikátot tesznek csomósodásgátlónak, míg másokban magnézium-karbonát szolgálja ugyanazt a célt. A legjobb az alumíniummentes tengeri só • mosószerek
• vízlágyítók
• szappanok
• testápolók, dezodorok
• egyes kozmetikumok, pl. szájrúzsok
• a porcelánfogak alumíniumoxidból vannak, amelyekhez bizonyos fémeket adnak a kívánt szín eléréséhez. A porcelán fokozatosan kioldódik ezekből a koronákból

Kobalt
„A kobalt elősegítheti a bőrrák és a szívbaj kialakulását. Erre évtizedekkel ezelőtt jöttek rá, amikor hirtelen sok szívbajos eset fordult elő Angliában. Kiderült, hogy mindez egy kocsmához vezethető vissza, ahol minden érintett megfordult, és ahol kobaltot adtak a sörhöz, hogy több hab képződjön! Kobalt hatására a hab nem tűnik el, hanem megmarad. Az eset után illegális adalékanyagnak minősítették a kobaltot. De később visszatért különféle árucikkekben: először a kék színű vécé- és üvegtisztítószerekben, majd a mosogatószerekben, most pedig a szájvízben is. Ha kék színű ilyesfajta terméket látsz, ne vedd meg. A kobalt a szívben és a bőrben halmozódik fel. A bőrrákosok szervezetében gyakorta sok kobalt van.”
A kobalt a mosó- és mosogatószerekből (a kék és zöld szemcsék), valamint az arcszeszből jön.
Xilol
Hulda Clark szerint xilol jelenlétében bizonyos férgek az agyat használják köztesgazdának. Minden általa vizsgált alzheimeres betegnél (több mint 10 beteg) talált xilolt és a bélmétely az agyban szaporodott.
Xilol festékekben és oldószerekben, és bizonyos szénsavas üdítőitalokban fordul elő.
Toluol
Hulda Clark minden általa vizsgált alzheimeres beteg (több mint 10 beteg) szervezetében talált toluolt, és a bélmétely az agyban szaporodott.
A toluol festékekből és oldószerekből, italporokból és kereskedelemben kapható italokból: vizekből és bizonyos szénsavas üdítőitalokból jön.
Metil-etil-keton és metil-butil-keton
Izesített élelmiszerekben és némely üdítőkben fordulnak elő.
Metil-klorid
Üzletben kapható gyümölcslevekben, még a 100%-os narancslében is megtalálható.
Króm
A króm bizonyos vegyületei hasznosak, mások nagyon károsak az egészségre.
A króm fogpótlásokból, kozmetikumokból, vízlágyítókból jön.
Réz
A húsokban és a zöldségekben levő réz fontos a szervezet számára, de a szervetlen réz, mint pl. egy rézedény, rákkeltő. A réz felhalmozódik a nemzőszervben, lerakódhat a szívben. Hulda Clark gyakran talált rézterhelést szkizofréniásoknál. A réz szerinte leukémiát, szkizofréniát és termékenységi problémákat okozhat. A rákos daganatokban is mindig van réz.
Rézzel szennyezett termékek (USA): fogászati fémek, réz vízvezetékcsövek, ezeket műanyagra kellene kicserélni, rézedények és egyéb eszközök.
Klórozott difenil (Polychlorinated biphenyls, PCBs)
Ezek olajos vegyületek, amelyeket eredetileg transzformátorokban használtak, míg ki nem derült, hogy a környezetben nem bomlanak le kevésbé szennyező anyagokra. Ekkor betiltották őket, mégis előfordulnak a kereskedelemben kapható szappanokban, mosószerekben és mosogatószerekben. Hulda Clark azt ajánlja, ezek helyett bóraxot és mosószódát használjunk.
Arzén
Az arzén méreg. Rovarirtószerekben, tapétákban és a azokban a szőnyegekben és kárpitokban fordul elő, amelyeket kezeltek hogy ellenállóbbak legyenek a foltokra.
Üveggyapot
Hulda Clark szerint a legtöbb daganatos rákosnál vagy üveggyapot vagy azbesztterhelés mutatható ki. Üvegszál a szigetelőanyagokban fordul elő, és a klímaberendezésekben is lehet egy üveggyapot szűrő. Üvegszálat nem lenne szabad használni építkezéseknél, mert belélegezzük.
Freon (CFC)
Freon az egyik legrákkeltőbb anyag. Klímaberendezésekben (pl. autóknál) és régi hűtőgépekben használt hűtőközeg. Hulda Clark minden rákos betege szervezetében talált freont.
Berillium
Berillium jön a petróleumból, kerozinból, benzinből. Felhalmozódik az agyban.
Formaldehid
Formaldehid új ruhákban található meg és ezzel kezelik a habszivacsot, ezért a matracok, párnák és habszivacsból készült bútorok gyártás után még 2 évig formaldehidet bocsátanak ki.
Azbeszt
Hulda Clark szerint a legtöbb daganatos rákosnál vagy üveggyapot vagy azbesztterhelés mutatható ki. Azbeszt jön bizonyos ruhaszárítók gépszíjából, hajszárítókból és bizonyos radiátorfestékekből.

***

A divatos rozsdamentes acéledények általában 18–20% krómot és 8–10% nikkelt tartalmaznak.

Több évig használt rozsdamentes acéledényből vajon mennyi rákkeltő nikkel került az ételbe?

Teflonbevonatos edény többévi használata után vajon mennyi mérgező teflon és alumínium került az ételbe?„A legtöbb orvos nem tudja, hogy a nikkel ugyanolyan mérgező mint a higany, sőt, egyesek szerint még mérgezőbb...
A szakkönyvekben már régóta szerepel, hogy a nikkelionok nemcsak allergiás reakciót válthatnak ki, de enzimeket és fehérjéket is elpusztíthatnak.
Mindez nyilvánvalóan mennyiségfüggő, de nem tudom megsaccolni, hogy főzés közben hány nikkelion szabadul fel a rozsdamentes acéledényekből. Az világos, hogy ezek jobbak az alumíniumedényeknél, amelyeket határozottan el kell kerülni. A legjobb edények a zománcos fémedények, mert a kerámia gyakorlatilag inaktív, nem oldódnak ki belőle fémionok az ételbe.
Bizonyított, hogy a teflonbevonatú edényekből fluorid szabadul fel. Ezeket az edényeket egyévi rendszeres használat után ki kellene dobni. Ha karcolás van rajtuk, akkor alumínium is felszabadul, mert legtöbbször az van a teflon alatt.
A rozsdamentes acélötvözetek nikkelt, krómot, molibdént, vasat, szént és egyéb fémeket tartalmaznak. A magasabb hőmérsékletek mindig felgyorsítják a kioldódást.”

– Dr. Joseph Mercola
Stainless Steel Stents and Cookware May Cause Problems
Tibeti gomba

Az indiai gomba az indiai medicina részeként terjedt el. Először a gombát a tibeti népek tenyésztették ki és sokáig orvoslásuk egyik titka volt. Egy orvosprofesszor hozta a gombát Európába, akinek májrákja volt. A gomba segítségével meggyógyult.

Leírása:


A gomba fehér színű, először 5×1mm, majd a növekedési idő végén 40×50 mm.
A gomba a következő hatással rendelkezik:
- Pozitív irányban befolyásolja a rákot azaz megakadályozza a rákos sejtek növekedését

- Helyrehozza a szervezet anyagcseréjét

- Egyensúlyba hozza az allergiás szervezetet

- Gyógyítja a gyomor – bélrendszeri betegségeket, többek közt a gyomorfekélyt, normalizálja a bél mikroflórájának működését

- Gyógyítja a tüdő megbetegedéseit, hörgőhurutot, a tüdőgyulladást

- Gyógyítja a máj, és a vese betegségeit feloldja a köveket

-Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, nehézfémek alkotta sókat, koleszterint, alkohol feldolgozása utáni végtermékeket

-Gyógyítja a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrát anyagcserét

-Fokozza a nemi aktivitást, fiatalítja az egész szervezetet, mivel lassítja a sejtek öregedését

-Megemeli a tónust és a szervezet belső tartalékait, javítja az emlékezőképességet
Alkalmazása:

Egy-két teáskanál nagyságú gombát öntsünk le 2.5 dl szobahőmérsékletű tejjel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta el kell végezni, mindig ugyanabban az időben, lehetőleg este és tároljuk szobahőmérsékleten. Az így kitöltött tej 16-20 óra alatt tökéletesen megsavanyodik, melynek jele, hogy egy sűrű réteg válik ki a tej felszínén, amely magába foglalja a gomba tenyészetet is.
A megsavanyodott tejet (lehetőleg műanyagszűrőn [lyukméret 2-3 mm] leszűrjük). A szűrés után a gombát vízsugár alatt lemossuk és megtisztítjuk az aludt tej maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük az üvegbe, majd ismét leöntjük egy újabb adag tejjel.
Ha a gombát nem tisztítjuk meg minden nap és nem öntjük fel újra tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszíti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró.
17 nap múlva a gomba tömege kétszeresére nő, és akkor egy részét osztani lehet. Az aludttejet naponta kétszer lehet fogyasztani 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani és újra megismételni a kezelést. 1 éves kezelés után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
A kúra ideje alatt nem ajánlott alkohol fogyasztása! Korlátozandó a zsíros és erősen fűszeres ételek fogyasztása!

A szervezet reagálása az aludttejre:


Az első 14 nap alatt rendkívüli módon növekszik a gyomor aktivitása, amely különösen erős gázképződésben nyilvánul meg. Ezért nem javasoljuk az aludttejet reggel munka előtt fogyasztani. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad a abbahagyni az aludttej fogyasztását.

Azon betegeknél akiknek máj-, vagy veseproblémájuk van kellemetlen érzés alakulhat ki azon a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálisá válik és egy egész szervezetre kiterjedő javulás következik be, megemelkedik a tónus és a férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás. Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat.
2 hónap múlva megszabadulhatnak néhány betegségüktől 1 év múlva pedig szervezetük tökéletesen egészséges lehet.
Az aludttejet használhatják arcuk, kezük bedörzsölésére, mivel megakadályozza a ráncok képződését és csökkenti a fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az ízületi gyulladás és reuma okozta fájdalmakat.
A fájó testrészt, sebet kenjük be naponta 6-8 alkalommal és az meg fog gyógyulni.

Utószó:

Ne felejtsük: a gombát gondozni; úgy kell vele bánni, mint egy igazi élőlénnyel
- Hittel szeretettel! A felesleges gombákat adják ismerőseiknek a használati leírással együtt.
____________________________________________________

Ha érdekel a gomba, szeretnél kapni belőle, már több helyről is beszerezheted:


Hogy a segítők vállalják-e a postázást, vagy személyesen kell elmenni érte, azt emailben beszéld meg velük!
(Az emailcímet a spamrobotok megtévesztése miatt írtam így!)

1.)Márti – vantara kukac freemail.hu Csongrád megye, Makó

2.)Rockxy – Borsod megye, Hernádkak Klikk ide !

3.)Rozika – juhasz.attilane4 kukac freemail.hu Hajdú-Bihar, Debrecen

4.)Ildikó – honomitta kukac vipmail.hu Budapest

5.)Judit – dormibt kukac t-email.hu Pest megye, Páty

6.)Márti – knekar kukac freemail.hu Fejér megye, Bodajk

7.)Julika – Julia.Koves kukac nkth.gov.hu Budapest

8.)Zsolt – zso58 kukac t-online.hu Komárom-Esztergom megye, Neszmély

Rockxy
Kulturális Kreatívok

A világot most olyanok irányítják, akik nem tekintik ezt a bolygót, a Földet otthonuknak, hanem csak egy lehetőségnek, amit maximálisan ki lehet használni. Extraprofitot sajtolnak ki belőle a saját extra igényeik kielégítése céljából.

Ha Te is úgy látod, hogy a világ nem jó úton halad, csatlakozz azokhoz akik képesek helyes irányban változtatni a dolgok menetén!
Az új trend már elkezdődött. Ez nem üres illúzió, már vannak eredmények.

Nézd meg a videót!
(Ha szaggat, kattints a HD is on feliratra!)

Kulturalis Kreativok from Frigyes Fogel on Vimeo.


Rockxy
Bioterror

Van 13 perced? Nem ígérem hogy utána nyugodtabb leszel, de lehetségesnek tartom, hogy kinyílik majd a szemed.

Itt egy hasznos segédlet is, a LABORLELET KALKULÁTOR.

A MEGVALÓSULÁS ÚTJA

(Igen, igen... jól gondolod. Befolyásolni akarlak. Méghozzá pozitív irányban.)


Úgy száz évvel ezelőtt Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátradőlt székében és teljesen magába roskadt:
- Atyaúristen! Hogyan fogom én ezt elmagyarázni az embereknek?
A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében, de sehogyan sem tudta megérteni, amire rájött.


Olyasmire jött rá, amiről tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére esett.
Visszaemlékezett gyermekkorára, amikor is a legnagyobb élménye az volt, amikor apja megmutatta neki, hogyan működik az iránytű. Azonnal elkápráztatta, hogy létezik egy ERŐ, ami láthatatlanul is képes hatni a tűre. Azóta nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ nem csak az, amit a szemünkkel látunk.
Most pedig rájött valamire, amiről elképzelni sem tudta hogyan lehetséges, annyira viszont bízott a számításaiban, hogy igaznak fogadja el. Arra jött rá, hogy sem a tér, sem az idő nem létezik.
Pusztán gondolati teremtmények.
Egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar, mindig igaza lesz.
Ekkortájt hagyta el a száját az a mondat, amit azóta sokszor idéznek tőle:
Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem.
Mindez 100 évvel ezelőtt történt. Mi az, ami napjainkban történik?
Tudósok megállapították, hogy az emberi DNS-ben lévő információk mindössze 3-5%-a felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után egy hús-vér emberke születhessen.
95% pedig valami egészen másért felelős. Bár, sokat hallani, hogy az ember lelki lény, de azt sehol nem tanították, hogy 95%-ig az.
Érted ezt? Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Annak aki vagy, és aki lehetnél, mindössze 5%-át látod.
Amikor Szent-Györgyi Albert elkezdte erőltetni, hogy a tudomány kicsit nagyobb hangsúlyt fektessen a kvantummechanika tanulmányozására, mert úgy néz ki, hogy sokkal több dolog függ össze olyan dolgokkal, amiről elképzelni sem tudjuk, nem csak kortársai nevették ki, de a Magyar Tudományos Akadémia még arról is gondoskodott, hogy ezek a cikkek eltűnjenek az életművéből, nehogy a tudós egy nagy bohócnak tűnjön az utókor számára, akinek csak malaca volt amiért felfedezte a C vitamint.

Mostanában kezdték el kutatni, kutatgatni a levegőben, éterben, illetve ismeretlen dimenziókban lévő információs mezőket.
Ma már tudjuk, ha egy csoport jó kedvű, vidám ember egy légtérben örül egymásnak, ezután pedig elhagyva a helyiséget, egy ismeretlen lép be ugyanide, ennek az embernek is megváltozik az érzelmi mutatója. Jobb kedve lesz pedig nem is hallotta, nem is látta azokat, akik előtte bent voltak a teremben.
Mit jelent az, hogy ma már tudjuk?
Hiszen legtöbbünk még soha nem hallott erről! Ha ez igaz lenne, mindenhol erről beszélnének. Ha valami fontos és igaz, akkor annak vezércikknek kell lennie a médiában… Vagy mégsem? A válasz: vagy mégsem.
A CIA és a KGB több, mint 50 éve kutatja azt, hogyan tudnának a távolból kutakodni mások agyában. Hogyan lehetne kiszedni titkos információkat több ezer kilométerre lévő emberek agyából. Ehhez nagyon összetett pszichológiai ismeretekre és az emberi lélek legmagasabb szinten történő tanulmányozására van szükség.
A gyalázatos kutatások legnemesebb mellékterméke az, hogy rájöttek mi a módja annak, hogy egy ember kiteljesedett boldog életet élhessen.
Kiteljesedhessen a kreativitása, elérhesse céljait, és kihozhasson magából mindent, ami fontos számára.
De a legfontosabb, amit felfedeztek: ha egy ember növeli személyes tudatosságát, az hatással van más, távolban lévő emberek tudatosságára is.


Ez pedig nagyon veszélyezteti mindenféle hatalom fennmaradását. Magas tudatosságú, boldog, kiteljesedett életet élő embereket nem lehet irányítani, médiával, reklámokkal manipulálni.
Nem lehet rajtuk élősködni, nem lehet rájuk értelmetlen adókat kivetni és legfőképp nem lehet rájuk parancsolni, hogy énekelve-dalolva, menetelve, mások zsoldos katonájaként embereket megöljenek.
Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa, ahogyan szeretné, kizárólag a Szeretet, Hit, Hála, Ítélkezés-mentesség állapotában tartható fenn.

Tudjátok miért fontos a tudatosság növelése?

Azt mondják, Magyarországon kb.: 7-8 millió ember rendelkezik 80-as IQ-val. A 70-es szint pedig már az értelmi fogyatékosok kategóriáját jelenti. Ilyen felállásban már nem is hangzik olyan jól, hogy DEMOKRÁCIA választópolgárokkal, nem?
A legtöbb ember éppen el tudja dönteni, hogy pisilni kell, kakilni kell neki, fázik vagy melege van.
Döntéseit pedig a legalacsonyabb rendű ösztönei szintjén hozza meg. Ha egy politikus ad neki egy puszit a választási kampány során, akkor azt jó embernek fogja tartani.

Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatott volna elő, hogy akkor törjön ki a legnagyobb éhínség a Föld egyes országaiban, amikor a világon pont a legtöbb élelmiszert sikerült megtermelni.
Amíg Bangladesben az emberek a saját halott gyermekeiket ették meg, addig Oroszországban a mozdonyokat búzával fűtötték. Annyi búza termett, hogy nem fért be a tározókba.
Előfordult az is az indiai piacokon, hogy emberek saját haldokló, menthetetlen gyermeküket árulták másoknak eledelül.
Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, hogy Ázsiában, több mint 40 millió, 10 év körüli gyermek dolgozzon reggeltől estig minden nap. Hidakat, autópályákat építenek, esténként meg vaskonténerekbe zsúfolva, bezárva várják a másnapot. Nem pénzért dolgoznak. A szüleik azért adják be őket ide, mert addig sem nekik kell etetniük a gyermeket. Arra ugyanis már képtelenek.
De az sem fordulhatna elő, hogy este a fotelban ülve a befektetési tanácsadód, távol-keleti részvényeket sózzon rád, mivel azok most extraprofittal kecsegtetnek. Tudnád jól, hogy mások kizsigerelése árán nem akarod Te magad sem biztosítani a saját gyermeked jövőjét.
Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, ha tudjuk, hogy a Hit, Szeretet, Hála, és Ítélkezés mentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai folyamatokat képes elindítani az emberi agyakban és kvantum szinten a világban, amelyek nagyban befolyásolják az életben való boldogulásunkat, hogy ne ez legyen a legfontosabb elsajátítandó tantárgy az iskolában.
És ez teljesen független a vallásoktól is.
Indiában, amikor egy gyógyító mesterré válik, két utat választhat: vagy elmegy az emberek közé és fizikailag gyógyítja őket, vagy felmegy a Himalájába egy barlangba és onnan gyógyítja a világot meditáción keresztül kvantum szinten.
Tudatosodás. Elindultunk egy úton a magasabb tudatosság felé. Mi egyszerre választjuk az utat a Himalájába és egyszerre az emberek felé is.
Olyan út ez, amin nem a sebesség számít, hanem az, hogy az irány jó legyen.
A világ megváltoztatásával kapcsolatban egyetlen üzenetünk van:
Mindenki dolgozzon saját magán! Soha ne hibáztassunk senkit. Még a politikusokat és a papokat sem. (Sokan dolgoznak közülük is egy jobb világon.)
Induljunk el befelé, és rövid időn belül, ha nem is a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő fognak bukkanni.
A legfontosabb kérdésekre pedig, több ezer éve megvannak a helyes válaszok. Csak élni kell velük.
Tudom, hogy a villanyszámla meg a lakástörlesztő előteremtése teljesen eltereli az ember figyelmét a nemesebb gondolatokról, és azok sokkal nagyobb gondnak tűnnek pillanatnyilag, de az anyagi világban való boldogulás is a magasabb tudatosságban keresendő.
Ahogy Weöres Sándor írta, Az Élet bevásárló-csarnokának felirata:
Mihelyt NEM KELL: mindenem a Tiéd.
Ezt megérteni, sokkal magasabb tudatossági szintre van szükség.
Ha van egy nagy álmod, higgy benne, higgy a Létezés bölcsességében a megvalósulás fontosságát illetően, kerülj a Szeretet, Hit, Hála állapotába, ne ítélkezz mások felett és az álmod a létező legnagyobb sebességgel indul el a megvalósulás útján.
Ember! Ébredj! Több vagy mint a pénz elé boruló ösztönlény.
A politikai és gazdasági hatalmakat nem szolgálni kell fanatikus módon, hanem megismerni és felhasználni a szellemiséged és tudatosságod fejlesztéséhez.

A pénz csak eszköz és nem a cél. A cél a felemelkedésed!
Egy tanítás azt mondja: nincs más dolgod az életedben, csak hogy szeretetet adj. Csak ez kell hogy teljessé válj, minden egyéb haszontalan.


rockxy 2010 augusztus 07.
A jólinformáltság is az öntudatos életmód része. Nézzük csak rögtön ezt a két témát!

SZABADGYÖKÖK, ANTIOXIDÁNSOKTartalom: Szabadgyökök - antioxidánsok leírása, szabadgyök - antioxidáns hatás az oxidáció és a sejt-anyagcsere folyamataiban, szabadgyökök és a betegségek, természetes antioxidáns-szolgáltatók.

Gyakran találkozunk azokkal a kifejezésekkel és intelmekkel, hogy „túlteng” szervezetünkben a szabadgyökök "rémuralma", hamarabb öregszünk, mint kellene. Ilyenkor az antioxidánsok lehetnek a forradalmárok, mentőöveink, ha jót akarunk magunknak. Nos, valóban elég sok szabadon kószáló elektron, mint szabad gyök keresi párját szervezetünkben. Ezek az anyagok különböző (egyébként természetes úton is létrejövő) anyagcsere folyamatok, és kémiai reakciók során szabadultak fel, majd újabb „házasságkötésre” akarják adni fejüket.

Csakhogy ezek a szabadgyökök igen nagy reakcióképességű, ingatag, rövid életű molekulák, melyek stabilizálódásához egy másik elektron szükséges. Ezt a „szabad kapacitást” a szervezetünk bármely ép sejtjében próbálják megtalálni, illetve onnan felvenni. Tulajdonképpen sejtrongáló (DNS rongáló!) tevékenységük miatt, sejtméregnek is nevezzük a szabadgyököket. Elég sok energiájába kerül szervezetünknek (Táplálkozás→alapanyagcsere, energiaforgalom, ATP), hogy úgy kösse meg (és szakítsa meg ezt a láncfolyamatot) a szabad és kötődni vágyó elektronokat, hogy minél kevesebb ép sejtnek rongálódjék közben a molekulaszerkezete. Az antioxidánsok azok a „kamikázék”, melyek sok esetben, mintegy feláldozzák elektronjaikat, megmentve ezzel sok – sok ép molekulát.

Maga az oxidációs folyamat a szervezetre kivetítve leginkább a rozsdásodás, vagy az avasodás folyamatával érzékeltethető, melyben tisztán látszik, hogy az oxigén milyen reaktív elem. Minden, ami ezt az oxidációs folyamatot lassítani tudja, az antioxidáns, azaz az oxidációs („korhadásos, korróziós”) folyamatot késleltető, gátló anyag. Magát az oxidációs folyamatot redoxi folyamatnak hívjuk, mely az oxidációfok (Faraday-oxidációs számok rendszere) megváltozásával jár. Ezekben a folyamatokban, amelyik partner felvesz elektront, annak redukálódik oxidációs száma, azaz csökken, amelyik pedig leadta az elektronját, az oxidálódik, azaz nő az oxidációs száma (azaz, az a sejt, amelytől lekötötte a szabad gyök az elektront, oxidálódik- „korhad”).

Mivel az anyagcsere folyamán, természetes úton is létrejönnek szabadgyökök, így az is természetes, hogy a szervezetünkben erre a feladatra specializálódott „anti-gyökök”, azaz antioxidánsok is vannak. Az élő sejtek ATP termelő, azaz energiafelszabadító szervecskéiben (a mitokondriumokban) az energiaszolgáltató folyamat során (oxidatív foszforiláció), természetes úton keletkeznek peroxid és szuperoxid szabadgyökök.
Ezeket a sejtek a saját, ún. endogén (belső) oxidánsaikkal hatástalanítják. Több fajtája létezik az antioxidánsoknak, és jellemző rájuk, hogy kiegészítik, és segítik egymás folyamatait, sőt energiát is szolgáltatnak egymásnak. Igazi csapatjátékosok!

Ezeket az antioxidáns folyamatokat a szervezetben többek között az enzimek (pl. glutation-peroxidáz, kataláz, szuperoxid dizmutáz), kéntartamú vegyületek (pl. glutátion), koenzimek (pl. koenzim Q10), vitaminok (A, E, C) és ásványi anyagok (mangán, cink, vas, szelén, réz) segítik, végzik el. Az enzimek és koenzimek tulajdonképpen biokémiai katalizátorként segítik a sejteket a szabad oxigén hatástalanításában.

(Katalizátor egy olyan anyag, mely úgy gyorsít meg egy reakciót, hogy közben ő maga nem használódik fel. Jelenlétükben a reakció más úton, alacsonyabb energiaaktiválási részfeladaton keresztül megy végbe, azaz kevesebb energiával jár az egész folyamat.)

Manapság azonban valóban olyan mértékben terhelődik a szervezetünk károsító hatásokkal, tényezőkkel, mint a stressz (mely elég sok energiát és kémiai reakciót kíván meg szervezetünkben), vagy a helytelen táplálkozás (savasodás, mellyel szintén gyarapítjuk méregállományunkat, candidabetegség, vastagbélrendszeri-bélflóra problémák, refluxbetegség, helytelen fogyókúra-szisztéma, túlzott fehérje és szénhidrát fogyasztás), a dohányzás (nehézfémek, mérgező elemek-kadmium), alkohol, légszennyeződés, stb. hogy a szervezet nem bírja az egyensúlyt fenntartani, és túlsúlyba kerülnek a sejteket károsító, energiát elvonó szabadgyökök száma. Ezért nagy szerencse az, hogy természetes vagy mesterséges táplálék útján is tudjuk pótolni az antioxidáns tulajdonsággal rendelkező anyagokat, ezzel tehermentesíteni és segíteni saját antioxidáns rendszerünket (enzimeket, sejtjeinket), immunrendszerünket, illetve szervezetünk méregtelenítését. A Bioenergetikai és Biorezonancia kezelések, a bioenergetikai gyógymódok, a Radiesztézia, a megfelelő mennyiségű és minőségű víz-folyadék fogyasztása szintén nagy mértékben segítik a szervezet méregtelenítését, a szabadgyökök kiürítését, illetve a szervezet antioxidáns folyamatát.

A táplálék-táplálkozás útján bevitt antioxidánsokat, külső (exogén) antioxidánsoknak hívjuk. Hatásait a következő módon fejthetik ki:

* Gátolhatják az oxidációt gyorsító katalizátorok működését.
* Önmaga is oxidálódik, azaz megköti az oxigént.
* Az Autooxidációs folyamat gátlásával, azaz megakadályozza, hogy a sejtben az oxidációs folyamat végbemenjen, lekötéssel megszakítja az oxidációs láncolatot, folyamatot. (pl. az E- vitamin a peroxidgyökökkel stabil végterméket képez, oxidációs inhibitor jellegű anyagok).


Legfőbb „külső” antioxidáns szolgáltatók:

* A nyers, natúr ételek és gyümölcsök (lúgosító-savasító ételek).
* A vitaminok: Az A-vitamin a legfontosabb, (minden, ami sárga színnel rendelkezik), pl. a répa, tök, sárgadinnye, ezen kívül a C-vitamin, mely a gyümölcsökben, paprikában, paradicsomban, kiviben, citromban, csipkebogyóban van nagyobb mennyiségben, az E-vitamin, melyet leginkább a növényi olajok – pl. a lenmagolaj, tojás, hüvelyesek, és a búzacsíra tartalmaz (lásd. még: Gyógynövény bioenergetika).
* Az ásványi anyagok:
-Vas, melyet, pl. a feketeribizli, cékla, sóska, paraj, és a zöld tea, a máj tartalmaz.
-Szelén, amit pl. a marhahús, a vadhús, máj, vese, teljes kiőrlésű gabonamagvak, és a „tenger gyümölcsei” tartalmaznak nagyobb mennyiségben.
-Cink a sertéshúsban, belsőségekben, babban, halakban található.
-Q10 az egyik legfontosabb alkotó.
-Réz, mely megtalálható a májban, hüvelyesekben.
-Mangán a gabonafélékben és a dióban, mogyoróban található.
-Magnézium, amit pl. a borsóban, répában, burgonyában, dióban, mogyoróban lelhetünk meg.

* A Flavonidok, melyek nagyobb mennyiségben találhatóak például a szőlő héjában és így a borban.
* A többszörösen telítetlen zsírsavak, mint pl. az Omega 6 zsírsav és az Omega 3 zsírsav.

A természetgyógyászati- gyógymódok és alkalmazások, ill. táplálkozás kiegészítők, az egyén számára szükséges medicinális terápiát-kezelést, diagnosztikát soha nem helyettesítő - helyettesíthető, vagy azt önhatalmúlag ki- és felváltó - felváltható terápiás alkalmazások, csak a fizikai-lelki javulást és jóllétet, gyógyulást elősegítő és támogató kiegészítő gyógymódok!

Az antioxidánsok nagy szerepet játszanak energetikai folyamatainkban (-bioenergetika), a DNS épségének megőrzésében, az elöregedési folyamatban, a szervezet méregtelenítési folyamatában, és egyre nagyobb szerepet kapnak a rákkutatásban, mint prevenciós tényezők.

(Felhasznált szakirodalom: MÓCSÁNY BERTALAN  bioenergetikus, természetgyógyász oldala .)

Megtalálták a félelmet keltő emlékek gátlásának módját


Gyógyszer nélküli utat találtak amerikai kutatók arra, hogy átírják a félelmet keltő emlékeket, ezáltal megnyílik a lehetőség a traumákat követően jelentkező zavarok új típusú kezelésére - jelentették a Nature magazin csütörtöki számában.

A kutatók szerint a félelmet gerjesztő emlék felidézése egyfajta időkaput nyit meg az agyban, ebben az állapotban újra lehet írni a történések menetét, majd az új formában visszatárolni. - Mielőtt ismét eltárolódik az emlék, van egy szakasz, amikor nagyon érzékeny a szétrombolásra - mondta Elizabeth Phelps, a New York-i Egyetem munkatársa, a tanulmány szerzője.

Korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy a félelmet keltő emlékek gyógyszerekkel elnyomhatók, ezek hatása azonban nem tart sokáig. Phelps kutatásaiban patkánykísérletek eredményeit használta fel, amelyekből kiderült, hogy az emlék felidézésekor van egy rövid időszakasz, amikor újraszabható a történet. Ez az érzékeny "időablak" jellemzően az emlék felidézését követően tíz perccel kezdődik és legfeljebb hat óráig tart.

A kutatáshoz önkénteseket toboroztak, akik enyhe áramütést kaptak, miközben egy kék négyzetet mutattak nekik. Egy idő után elég volt a kék négyzet látványa a fájdalmas emlék felidézéséhez.

 


Az egyik csoportnál tíz perc elteltével egy újabb tanulási folyamatban újra és újra megmutatták a kék négyzetet a teszt alanyainak, ám már áramütés nélkül. A kontrollcsoport tagjainál nem várták ki a tíz percet, mielőtt sokkolás nélkül tették volna ki őket a félelmetes kék négyzet látványának. Egy év elteltével az első csoport tagjainál nem tapasztaltak félelmi reakciókat a kék négyzet látványától, míg a második csoportban lévő embereknél igen. A félelmi reakciókat a bőr fiziológiai jellemzőinek változásával mérték a kutatók.

Phelps úgy véli, hogy tanulmányuk az időablak jelentőségét bizonyítja. Az első csoport tagjainál a fájdalmas emlék felidézése után már biztonságosként sikerült visszatárolni azt, míg a többieknél a rossz emlékkel versengő újat kíséreltek meg létrehozni - sikertelenül. A kutató hangsúlyozta, hogy megállapításukat nem lehet azonnal súlyosan szorongásos betegeknél alkalmazni, további vizsgálatok szükségesek, ám mindenképpen egy új kezelési módszer alapjait jelenthetik.


Forrás: MTI

Vannak jószándékú, dolgozni és boldog családot fenntartani szándékozó emberek, akik az elavult, ostoba szabályok terheit nyögve épp hogy
csak
vegetálnak. Akiket kihasznál, "levesz" a rendezetlen, mostoha körülményeket generáló államgépezet ugyanúgy, mint a belőlük élő, egyáltalán nem "szívbajos" fuvarszervező és taxiórás réteg. Akik korrupcióra (kötelező pacsikra), túlköltekezésre, és 16 órás rabszolgamunkára, vagy pedig gyors vagyonfelélésre vannak ítélve.


Mindez ma, 2011-ben történik Budapesten, a "világvárosban", miközben vezető publicistáink hetek óta szinte csak a "médiacsetepatéról" tájékoztatnak nap mint nap – pártállás szerint – vérmes vehemenciával, vagy ízléses visszafogottsággal.
Ez a jószándékú, 6000 fős csoport – ez a szakma – a taxisok elhanyagolt, lealázott, büntetésre fogott kollektívája. Eléggé szem előtt van pedig eme nagyszámú szekció a főváros útjain, a tereken, vagy akár a Duna-parton a hídlábaknál, és az átjátszókra néző nyílt helyeken – az ún. tutikban –, vagy netán a taxiállomásokon.
Ők azok, akikre az összes szigor duplán, triplán vonatkozik, akiket minden másodpercért, kihagyásért keményen büntet a saját fuvarszervező cégük is. Vagy meghalnak ötven évesen, vagy elviszik a terhek, a sarcok a lakásukat, házukat. Tönkrement életük, bedőlt házasságuk után estenként előfordul az is, hogy a Dunába ugranak, esetleg felgyújtják magukat a Kossuth téren, vagy csak csendesen a kedves utas ölébe dőlve hirtelen agyvérzésben múlnak ki.

Vannak persze mások, – nem egészen jószándékúak, ám fővárosi vezetők, akiknek mindez egyáltalán nem számít, ők évek óta csak ígérgetnek. Így aztán minden marad a régiben. Igen, minden, az árak is maradnak. Sőt, a bőszen növekvő költségek ellenére – két- három éve  – inkább visszafelé tendálnak az 1990-es évek szintjére.
Csoda-e hát, ha ennek a csoportnak egy kis része a reménytelenség, és a nemtörődömség láttán nem vár a főváros halogatott döntéseire (pl. 12 éve nem "frissítette" a T. Fővárosi Közgyűlés a maximált árakat), hanem önállóan döntve – maga és családja megélhetése érdekében – a hallgatólagosan megtűrt, persze egyébként álszenten elítélt hiénaságra vetemedik.


A következő tanulmány korrekten, tárgyilagosan részletezi az okokat és a miérteket. Közzéteszem itt, az életmód rovatban, hátha szemet szúr azoknak is, akiknek lehetőségük van a problémákon változtatni, és hátha rátalálnak azok a nyugodt, kimondottan jól szituált, kiegyensúlyozott életet élő, szabályosan alvó illetékesek is, akik évek óta jegelik a fővárosi áldatlan (irdatlan) taxishelyzetet. Kellemes csemegézést nekik!
A taxizás, aránytalanul költséges vállalkozás!

 

Az elmúlt időszakban –már a repülőtéri pályázat előtt is – számtalan írás jelent meg különböző újságokban a fővárosi taxi-helyzetről. Az utason és a taxison, a taxizás két főszereplőjén kívül, szinte már mindenkit megkérdeztek a témával kapcsolatban. Mivel utas bárki könnyen lehet, ezzel a gondolatébresztőnek szánt dolgozatommal szeretném, ha a taxis szemszögéből is megismernék a helyzetet.

 

A taxit drágának leginkább az autóval nem rendelkező, ritkán taxizó utasok szokták tartani. Egy húszperces utazással 2-3.000 forintot keres, és még ráadásul folyton panaszkodik, gondolják. Csakhogy a fuvardíj bevétel, amiből kiadásokat kell fedezni, és ami marad - ha marad, az a kereset.

És a taxizás rendkívül, aránytalanul költséges vállalkozás.


Szeretném levezetni, egy példán, egy új középkategóriás autó esetében milyen költségek merülnek fel, ha azt taxiként üzemeltetik.

4 év (pontosabban 50 hónap) alatt kb. 200.000 km-t megy a kocsi. A fokozottan (szinte csak városban) használt járműveket 15.000 kilométerenként szervizelni kell.

Az új autó 100.000 km-ig garanciális, addig csak márkaszervizbe lehet vinni.

Fékbetétet 40.000 kilométerenként kell cserélni, és minden 90.000 km után egy általam görgőcserének egyszerűsített, vezérmű-szíj, generátor feszítőgörgő, vezetőgörgő, benzinszűrő, vízpumpa stb. komolyabb karbantartást szükséges végeztetni.


Ez a táblázat persze egy fikció, azt feltételezi, hogy 4 év múlva egy nagyjából ugyanannyit érő autója lesz, mint amivel a futamidőt kezdi, és az egész kalkuláció egy „megállított idő” adataival számol, nem közgazdászi, hanem józan paraszti ésszel, de azért remélem elgondolkodtató.


Itt szeretném megköszönni Musuly György (Bárdi autó) szakértő segítségét, és az én „szakértelmemhez” szükséges türelmét.

Olajcsere, filtercsere márkaszervizben

40.000 Ft

7 alkalommal

280.000 Ft

Fékbetét-csere

14.000 Ft

5 alkalommal

70.000 Ft

Görgőcsere

108.000 Ft

2 alkalommal

216.000 Ft

Olaj- és filter-csere nem márkaszervizben

20.000

7 alkalommal

140.000 Ft

Benzin 200.000 km 8 l/100 km fogyasztással

16.000 liter

336 Ft/l

5.400.000 Ft

Tagsági díj (taxi-társaságnak a logóért, és a címekért)

65.000 Ft/hó

50 hónap

3.250.000 Ft

Autó törlesztő részlet

(vagy előtakarékosság)

75.000 Ft

50 hónap

3.750.000 Ft

Gumigarnitúra téli

15.000 Ft

4 db

60.000 Ft

Gumigarnitúra nyári

15.000 Ft

4 db

60.000 Ft

Kötelező biztosítás

15.000 Ft

16 negyedév

240.000 Ft

Casco biztosítás

12.000 Ft

50 hónap

600.000 Ft

Súlyadó

7.500 Ft/félév

8 félév

60.000 Ft

Személyi jövedelemadó

100.000 Ft

Évente

400.000 Ft

Egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék

8.000 Ft/hó

50 hónap

400.000 Ft

Nyugdíjbiztosítási járulék

25.000 Ft/hó

50 hónap

1.250.000 Ft

Műszaki vizsga

25.000 Ft/év

5 alkalom

125.000 Ft

Drosztmatrica

25.000 Ft/év

5 alkalom

125.000 Ft

Tarifaállítás

7.500 Ft/évente

4 alkalom

30.000 Ft

Taxióra hitelesítés

12.500 Ft/2 év

2 alkalom

25.000 Ft

Zöldkártya

6.000 Ft/2 év

2 alkalom

12.000 Ft

Számlatömb

200 Ft/6 hét

36 db

7.000 Ft

Papírszalag taxiórába

120 Ft/db/2 hét

108 db

13.000 Ft

Mosatás, gépi külső

800 Ft/hetente

216 alkalom

172.800 Ft

Külső-belső takarítás

2.000 Ft/két hét

108 alkalom

216.000 Ft

Pacsi-pénz

5.000 Ft/hó

50 hónap

250.000 Ft

 

 

 

 

 Annyi mint:

 

 

17.000.000 Ft.

Ezt a 17 millió forintot, ha elosztom (ötvennel) egy hónapra 340.000 Ft, és ha tovább osztom (huszonhat munkanappal) 13.000 Ft az eredmény. Vagyis minden nap annyit „keres” a taxis, amennyit ezen a 13.000 forinton felül sikerül bevételként elérnie.

Az én cégem minden hónapban ismerteti a címeket összesítő statisztikákat. Természetesen havonta változik, néha kicsit emelkedik, máskor csökken. Az elmúlt hónapban 85.000 cím jutott kb. 500 taxisnak, átlag havi 170 db, a napi átlag pedig 6,5.
Sem napi 6, sem 7 fuvarból nem lehet ezeket a feltételeket teljesíteni.
Hasonló a helyzet valamennyi fővárosi taxi-társaságnál.


És még egy kis számolás. Egy társaság 500 taxisa havi 26 munkanapot tart napi 10 órai munkával az (500 x 26 x 10) 130.000 óra. Ha ezt az óramennyiséget elosztjuk a havi cím-mennyiséggel (130.000 / 85.000) kiderül, hogy átlag 1,5 órát kell várakozni két fuvar között.
(Ezt az alacsony napi 10 órát a nyugdíjas kollégák korlátozott címfelvételi kvótája eredményezi, szépítendő az átlag 16-18 órás munkaidőt)


Persze, mivel ezeket a költségeket képtelenség kitermelni, komoly dilemma a szelektálás, ami már törvényszerűen a minőség rovására megy. (pl. az, hogy egy autó tiszta, vagy nem koszos, pontosan 1.200 Ft-os különbség)

És ezek még csak a vállalkozás költségei, ezt még megemeli a megélhetése, a gyerekei, a családja eltartásának a felelőssége, hogy a lakásrezsit ne is említsem.

Ezért aztán a munkaidőt a fizikai, és idegi tűrőképesség végső határáig, sőt azon is túl kénytelen megnyújtani, és így szinte állandósul az idegesség, a kifizetetlen számlák miatti lelkiismeret-furdalást a maratoni munkaidő miatt érzett tiszta lelkiismeret sem enyhíti.
Tiszta lelkiismerettel lelkiismeret-furdalást érezni a világ legpocsékabb, legmegalázóbb érzése.

Pisti és a guruló


Egy nagyon kedves kollégámmal erről a dolgozatról beszélgettünk. Érdekes, és tanulságos kalkulációról számolt be. Amikor dolgozni kezd, mindig felírja a kilométeróra állását, és akkor is felírja, amikor bejezi. Ezt a számot ő (mármint a kettő különbségét) taxi-kilométernek hívja. Ugyanakkor folyamatosan vezeti a taxizással kapcsolatos kiadásait is. Havonta összesíti mindkettőt, elosztja a költséget a kilométerrel, és így megkapja az általa eltaxizott 1 km-re eső költséget. Pisti nagyon odafigyel a gurulóra. (A guruló tulajdonképpen a hatékonysági mutató, az utassal, és az utas nélkül, üresen megtett út aránya.
Ha elfogadjuk, hogy egy km viteldíja 200 Ft, akkor 50 km alatt 10.000 Ft bevétele kell, hogy legyen, ekkor mondhatja, hogy 100-as gurulóval dolgozik.) Pisti 100-as gurulóval dolgozik, vagyis alig megy utas nélkül, ahova viszik, onnan folytatja. Pisti egyelőre megengedheti, vagy inkább megengedi magának, hogy hatékony legyen, mert csak saját magát kell eltartani, és hosszú évek munkájával elérte, hogy hitel nélkül, készpénzért vásárol új autót. Októberben egy taxikilométer 108 Ft költséggel járt, éves átlaga l37 Ft volt. A decemberi 360 Ft-os benzinár ezt nyilván jócskán megemeli majd.
Hangsúlyozom, ezek csak a taxizás költségei, Pisti még egy szelet kenyeret sem számolt bele. Tulajdonképpen minden taxisnak így kellene dolgoznia, csak itt, és most ezzel nem lehet pénzt keresni. Hiába hatékony Pisti, nem hal éhen, csak éppen 3-4 órát várakozik két fuvar között, és így annyira kevés fuvarja van, hogy már nemcsak nyaralásra, és rengeteg mindenre nem telik, hanem képtelen félretenni a következő autóra. De Pisti legalább hatékonyan vegetál.

Hungarikum

Régen, ha valaki telefonon rendelt taxit, a diszpécser a legközelebbi drosztról odaküldte azt. A sofőr felírta a címet, bekapcsolta a taxiórát, és elindult. Megérkezésekor a kapuban váró utas beszállt, és már indulhattak is.
Ez a gyakorlat ma is mindenütt a világon így működik, minket, magyarokat kivéve.

Nálunk az a szokás, hogy a taxis ingyen megy a címre, ingyen várakozik (általában) 10 percig, és olcsóbb tarifával fuvarozza az utast, mintha fordítva, az utas fáradna le a taximegállóba.
És ez nemcsak a pénzről szól. Az a baj, hogy ez a gyakorlat hazugság, hiszen a világító szabadjelző azt jelenti, hogy szabad, a kocsi, pedig nem az, csak éppen nem lehet a taxióra elindításával lekapcsolni. A tíz perc váratás az utasnak csak egyszeri idő, a taxis viszont 6 fuvaronként 1 órát „ajándékba” dolgozik.
Ez az ingyenes kiállás (hát persze, hogy az egyik piacra újonnan belépő társaság ötlete volt, /a szerk. emlékei szerint, egy patinás társaság vezetőinek a fejéből pattant ki/ és persze, hogy beindult az üzlet, és persze, hogy a többi társasának is követnie kellett) nagyon nem tesz jót az utas – taxis viszonynak. A címre utazás, a várakozás ugyanis nincs ingyen. Csak éppen az utas helyett a taxis fizeti, és még egy „köszönöm” sem jár érte. Amióta a kamerás módszer (erről majd később) rendszeressé vált, gyakori, hogy a taxi 10 percen keresztül 2-3 kilométert köröz a háztömb körül.

Droszt-engedélyMár a bevezetése sem volt érthető. Jogszabály szögezi le, hogy a taxi tömegközlekedési eszköz. Nem kérnek engedélyt sem a villamostól, sem a busztól a megálló használatáért.
Csak a taxitól.
5.700 budapesti taxistól évi 142.500.000 forintot szednek be droszt-használati díjként. 2004 óta.

 

A Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kht /nonprofit Kft./ ezért a pénzért semmi értelmes dolgot nem csinál. Az általa telepített utcabútorok taximegállónak alkalmatlanok, takarítás híján koszosak, lelakottak. Mivel egyetlen rendeltetésük, hogy reklámhordozók, az újabb változat már úgy is néz ki. Ezzel a reklámbevétellel ígérte mérsékelni a 2004-ben 21.500 Ft-ról mára 25.000 Ft-ra csökkentett díjat.
Az üzemeltetés körébe – szerintük – nem tartozik bele a taximegállók területén (sem) a takarítás, télen a térdig érő hóban a taxis nem tud beállni, az utas nem tud beszállni.
A taxi-állomások tiszteletben tartását a gyakorlatban kizárólag a közlekedési társadalom lelkiismerete szabályozza. A „civil” autókon kívül rendszeresen elfoglalják a szállító autókon, a rendőrautókon, az Andrássy útról induló városnéző buszokon kívül bárki, aki nem szégyelli.

Ennyi pénzért elvárható lenne, hogy legalább a pályaudvarokon lévő balkáni állapotokat megszüntessék, az újonnan épülő bevásárló központok, buszpályaudvarok, közintézmények elé rendes és ingyenes taxiállomásokat jelöljenek ki.


 

 

Reklám tábla, vagy taxiállomás?

Hat év alatt egyetlen egyszer sem lett takarítva, és soha egyetlen utas sem állt (ült) ide taxira várni.


Kevésbé lenne cinikus a 6 éve tartó próbaüzem, ha a nyomógombokhoz vezetéket kötnének.

 
Repülőtér


Egy olyan városban (Budapest) ahol a szomszédos másik városban (Vecsés) van a repülőtér, és ilyen drága a benzin, luxus, hogy az egyik taxi-társaság utassal megy ki, és üresen jön be, a másik kiváltságos pedig épp fordítva, üresen megy ki, és utassal jön be.
Hát nem az lenne az ésszerű, hogy a repülőtérre utasokat kiszállító taxi beállna az ottani drosztra, és a következő repülőgép leszállta után utassal menne vissza a városba?
A Heti Válasz e témával foglalkozó cikkében úgy értesült, hogy a reptér fuvaronként 450 Ft-t kér. Nem vagyok biztos abban, hogy egy nemzetközi repülőtérnek így kellene napi 1.500 – 2.000 fuvar után pacsi-pénzt szednie, de ha ennél Tesco stílusnál maradunk, sokan kifizetnénk, hiszen többe kerül az a benzin, amit az üresjáratok alatt a taxik fogyasztanak.Pacsi, pacsi


Tulajdonképpen az utas és a taxis közé ékelődött közvetítőnek fizetett díjat nevezik pacsi-pénznek. Eredetileg főleg vendéglátósoknak pacsiztak a taxisok, meg persze a szállodáknak. Mára egyetemessé vált a pacsi minisztériumtól az orvosi rendelőig, kórháztól a hivatalig.
Tulajdonképpen a taxiállomás használati engedély ára is pacsi-pénz, a repülőtéri 450 Ft is pacsi-pénz, és bizonyos bevásárlóközpontok is pacsi-pénzt kérnek a területükön (?) kialakított taxiállomásért.


Az alapvető probléma az, hogy a taxisok a tagdíj befizetésével egyszer már megvásárolták a címeket. Egy átlagos társaságban például 85.000 címért 500 taxis – fejenként 65.000 ft-ot –
500 x 65.000 : 85.000 = 382 forintot (átlag) fizet minden egyes címért.

Képzeljenek el egy zsebkendő nagyságú kerületet, ahol az orvosi rendelő 200 Ft pacsit kap, a társaság a 382 Ft-ot, mennyi marad a taxisnak, ha a fuvar még az ezer forintot sem éri el, és a háromszereplős történetben mégiscsak ő autója kopik, az ő benzine fogy?
Mit érezne a beteg, ha tudná, hogy a 600 Ft-os fuvardíjából a taxisnak mindössze 18 Ft jut?


A taxi-társaságokról


A taxi-társaságok tulajdonképpen nem azok, csak a nevük az. Lényegében fuvarszervező irodák, sokan csak telefonszám-tulajdonosként aposztrofálják azokat. Amíg a taxist számtalan vizsgával, engedéllyel regulázzák, magát a taxizást az égvilágon semmi (senki) nem szabályozza. Ezért a társaságok saját hatáskörben állapítják meg a saját létszámukat, és a saját tarifájukat. Mivel a társaság közvetlen érdeke a taxisoktól befolyt átalánydíj, nyilván az az érdeke, hogy minél több taxis „alvállalkozója” legyen, és ezt közvetve minél több címmel tudja biztosítani. Tulajdonképpen az egész rendszer sántít, ugyanis a taxis az esetek zömében egyéni vállalkozó, de ennek csak a felelősségét viseli, a társaság munkaadóként lép fel, és munkavállalóként kezeli az őt eltartó taxisokat.

 

 

Hiába van jelenleg 16 társaság, nem színesítik a piacot, ugyanis a taxi a butiksor ellentéte. A rengeteg társaság elsorvasztotta a perifériális taxizást, sok-sok üres kilométerrel pazaroljuk a benzint, koptatjuk kénytelenségből az autót. (csak egy példa: Rákoskeresztúr taxi-igénye óránként 4 autó. Ha kivisznek, mégsem állhatok meg, mert értelemszerűen csak 4 társaságnak van esélye fuvarra, 12-nek pedig nincs.) Az a baj, hogy már Mátyásföld, Kőbánya, sőt Zugló is „perifériává” vált. Emiatt a belső kerületekben hemzsegnek a taxik, a külsőkben pedig várhat az utas. Ennek az is a szomorú következménye, hogy kopik a taxis helyismerete.


És még mindig a társaságokról

Úgy tűnik, hogy a taxizásban még mindig lehet üzlet, mert egymás után alakultak hajmeresztő árakat alkalmazó újabb társaságok. Az már a taxisok szégyene, hogy ezekbe belépnek, sőt százával lépnek be. Megpróbáltam megsaccolni, hogy a jelenlegi szabályozatlan és elszabadult létszámmal szemben mennyire kevés taxis lenne ideális a jelenlegi sláger 150 Ft-os viteldíjjal, de rájöttem, hogy képtelenség.
Bár tény és való, hogy azért drága a taxi, mert nagyon sokan vagyunk, nagyon sok társaságban, ezzel a tarifával csak akciószerűen, rövid ideig lehetne csak járni, és aztán becsületes munkával és becsületes tarifával bepótolni az elhalasztott elmaradásokat.
Azon is mérgelődöm, hogy ezek a gagyi-taxik a harsány akció-matricákkal megtévesztik az utca emberét, hiszen az a tarifa pont rájuk nem vonatkozik. (lásd a lenti táblázatban a Taxi Pluszt)

Hívogató tarifa.


Elég leguggolni, hogy kiderüljön az igazság.

Úgy tűnik, utólag ragasztották rá a kritériumot.


A tarifáról


Egy vállalkozó, amikor árat kalkulál, első lépésként kiszámolja, hogy neki ténylegesen mennyibe is kerül. A taxi-tarifáknál ez az első lépés (és a többi is) ismeretlen fogalom. A BKV esetében hosszas viták előzik meg a jegy-áremelést, mégis az legalább köszönőviszonyban áll a benzinárakkal.


Az egyéni vállalkozó taxisokat képző tanfolyamon külön tantárgy a tarifa kiszámítása.
Képlete:
                            

Egy egyszerűbb, és nemzetközileg is alkalmazott ráta szerint pedig:

A kiállási díj = egy autó külső gépi mosás ára
Egy kilométer viteldíj = a mindenkori 1 liter normál benzin ára.

A jelenleg alkalmazott tarifák becstelenek.

Adócsalókká degradálja a taxisokat, akik milliós nagyságrendű adókat fizetnek a benzin árában, de néhány tízezer forint – további – adó „összetaxizására” - már nem elég hosszú a 24 órás nap.
A BKV veszteségeit a főváros rendre kompenzálja, a jóval olcsóbb taxi veszteségeivel senki nem foglalkozik, egyedül a taxis újságok halálozási rovatában, sorra az ötvenes éveikben távozó kollégák döbbentik meg az embert, hogy valami itt nagyon nincs rendben.

Az utazások jelentős része nemcsak kényelmesebb, hanem olcsóbb ma Budapesten taxival, mint BKV-val. Ki lehet próbálni mennyi időbe és pénzbe kerül 3 utasnak elmenni például a Nyugati térről a Hősök terére.

A tarifa táblázat a kaotika mátrixa. Szerencsére „csak” 8 kategória létezik, illetve ezek kombinációi.
A klasszikus beülős (amikor az utcán beül az utas) és telefonos (amikor telefonon rendel) tarifákon kívül minden cég további kedvezménnyel becsüli meg a törzs utasait.
És innen jönnek a vérszemet kapott multik tarifái, gyakorlatilag ma ők mondják meg, hogy mennyiért hajlandók utazni. Ez, az – egyébként a válság óta jócskán megerősödött – gyakorlat züllesztette, és folyamatosan zülleszti a taxizást.
Ugyanez a helyzet a repülőtéri un. transzferárakkal.
És ennek a spirálnak még mindig nincs vége.


A legmegalázóbb, hogy a tarifa-csökkentéshez az óra-átállítást (7.500 Ft) is a taxisnak kell fizetnie, vele ásatják meg a sírját, hogy utána belelőjék.

 


Műszaki vizsgaNálunk új autót sem rendszám nélkül, sem sárga rendszámmal nem lehet vásárolni. Ezért a civil autóval megegyező módon fehér rendszámmal kell forgalomba helyeztetni, és rögtön utána újból levizsgáztatni a sárga rendszámért. Mivel ugye ez taxiként, arra hivatkozva, hogy tömegközlekedés eszköz, - évente kötelező, szegény autó (és szegény gazdája) a negyedik születésnapját éppen az ötödik műszaki vizsgával ünnepelheti. A civil autó 9.000 Ft-os vizsgadíját tessék összehasonlítani a taxira kirótt 275.000 Ft-tal szemben. Az sem egészen világos, hogy tulajdonképpen mennyibe kerül egy vizsgálat, amiért egyesektől (tulajdonképpen a taxisokon kívül mindenkitől) 9.000 Ft-ot, tőlünk pedig 25.000 Ft-ot kérnek.
A tömegközlekedési eszközök szigorú vizsgáztatási rendszerében elképzelni sem tudom, hogy miként, és milyen gyakran (és mennyiért) vizsgázik például a rendszám nélküli trolibusz.Röptében az utast….. avagy a kamerákA köztéri kamerákat eredetileg az utcai bűnözés leszorítására telepítették. Jelenlegi rendeltetése a közlekedési szabálysértések lefülelése, büntetése. Erre a balek szerepre legalkalmasabbak a taxisok, akik munkavégzésük során kénytelenek ezeket a szabályokat megszegni. Az a képtelen helyzet állt elő, amikor mindenkinek igaza van. A Kresz szabályai ugyanúgy kötelezőek a taxisok számára, mint bárki másra. Csakhogy míg a tömegközlekedés többi résztvevőjének biztosítottak a fuvarozás feltételei, - a busznak nem kell tilosban parkolva ki- és beszállítania az utasait, a villamosnak is van megállója – a taxis esetében egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy a munkáját végzi. Hiába van kint az irodaház bejárata előtt a „megállni tilos” tábla, épp a garázslejárata védelmében, a dolgozóit, a cégek vendégeit csak úgy tudja a taxis ki- és beszállítani, ha egy pillanatra, egy rövid időre megáll.
A „kamerának” igaza van, de a taxisnak is igaza van, nem lehet szabályként előírni, hogy menetközben lökje ki az utasokat, de az sem járható út, - és nem hiszem, hogy az utasok vállalkoznának rá - hogy ugorjanak be menetközben a taxiba.

Egyébként érdekes, hogy sem a mentőket, sem a postás-autókat egyetlen alkalommal sem bírságolták meg hasonló esetben. Az ebédszállító, pénzszállító furgonokkal szemben is toleránsak, csak a taxisoknak nem jut a megértésből.

Általános tendencia, hogy a kamerák telepítésekor, és a táblák kihelyezésekor rendre megfeledkeznek a kiegészítő táblán a kivételezettek közé a taxit felsorolni, így fordulhat elő az a szégyenteljes helyzet, hogy pl. a Szépművészeti Múzeum, vagy a Műcsarnok külföldi vendégei értetlenkedve hallgatják, és nem hiszik el a taxis magyarázatát, hogy miért csak a bejárattól jó messzire szállhatnak ki.

Próba tétel, próbaút.

Az a rendetlen helyzet, ami a tarifák körül kialakult, kíváncsivá tett, és kitaláltam egy kísérletet, egy életszerű próbautat. Amióta egyesítették a MÁV és a Honvéd kórházakat, számtalan alkalommal kell a betegnek egyes vizsgálatokért átmenni a másik intézetbe. Ennek legkényelmesebb, leggyorsabb, és legolcsóbb módja, ha taxival megy.
Különböző társaságoktól rendeltem taxit, és az út végén minden esetben elkértem a nyugtát (az a papírcsík, amit a taxióra kiad). Ez a slejfni tartalmaz minden utazással kapcsolatos adatot. Rajta van az utazás kezdésének és végzésének időpontja, az utazás hossza, az alkalmazott tarifa, és a fizetendő végösszeg. Kíváncsi voltam „bejön-e” a sejtésem.
Önök megtalálják a kakukktojást?

(A próbaútról még annyit: a Máv Kórházból a Honvéd kórházba kettő féle útvonalon lehet eljutni. Vagy a Lehel úton (2,5 km) vagy a Gidófalvy utcán (2,2 km) keresztül. Bármelyik útvonal korrekt, szakmailag elfogadható, forgalomból függő a választás.)

Cég neve

Rendeléstől
a taxi érkezéséig eltelt idő percben

Tarifa besorolása

Utazás
 ideje

Utazás
hossza

Tarifa
egységára

Végösszeg

Főtaxi

1

telefonos

5 perc

2,5 km

225/56

940.-

6x6 taxi

0

beülős

6 perc

2,2 km

240/60

940.-

Taxi 2000

2

telefonos

4 perc

2,5 km

164/41

720.-

Taxi plusz

7

telefonos

6 perc

2,2 km

150/37

690.-

Taxi plusz

0

beülős

11 perc

2,4 km

230/57

1.220.-

Volán taxi

5

Telefonos

6 perc

2,8 km

139/35

740.-

BKV

2 fő/4 jegy

beállós

36 perc

 

300/jegy

1.200.-
Az az igazság, hogy nem fejeztem be a „kísérletet”. Miután kiderült, amit előre sejtettem, fölösleges pénzkidobásnak éreztem.

Köszönöm a türelmüket.

Budapest, 2010. december 31.

Dr. Földiné Csák Valéria

(A "dolgozat" eredetileg a hallotaxi.hu portálon jelent meg.)

RSS

Születésnapok

Nincs ma születésnapja senkinek

LINKAJÁNLÓ

Textil Galéria
Linképítés
Egyszínű méteráru
Véndiákok
Textil
Olvasnivalók

Interaktív irodalmi portál Dány. Versek, novellák, publicisztika, verses videók, hangosvers, olvasnivaló. Kortárs alkotók válogatott művei.

© 2022   Created by Czinege László.   Működteti:

.  |  Adadvédelmi szabályzat  |  Használati feltételek